2012-09-01 23:22:51
Φωτογραφία για Σημαντική μείωση των Αμερικανών στρατιωτικών που θα μεταβούν στο Ισραήλ
Οι ΗΠΑ περιόρισαν σημαντικά τα γυμνάσια που θα πραγματοποιήσουν αυτό το φθινόπωρο με το Ισραήλ, ίσως λόγω των διαφωνιών μεταξύ των δύο χωρών για τον τρόπο αντίδρασης στις πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν, γράφει το περιοδικό Τάιμ.

Επικαλούμενο «καλά πληροφορημένες πηγές στις δύο χώρες», το Time διευκρινίζει ότι η Ουάσινγκτον μειώνει κατά περισσότερο από τα δύο τρίτα τον αριθμό των Αμερικανών στρατιωτικών που θα μεταβούν στο Ισραήλ και μειώνει τον αριθμό και την ισχύ των συστημάτων αναχαίτισης πυραύλων που θα χρησιμοποιηθούν στις κοινές ασκήσεις που έχουν ονομαστεί Austere Challenge 12 και προβλέπεται να διεξαχθούν τον Οκτώβριο.

Αντί για περίπου 5.000 Αμερικανούς στρατιωτικούς, το Πεντάγωνο θα στείλει μόνον 1.200 ως 1.500 άνδρες, προσθέτει το περιοδικό.

Διαβάστε περισσότερα Με μία πρόταση, αυτό που θέλουν να πουν οι Αμερικανοί είναι το εξής: «Δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη», δήλωσε ανώτερος Ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος στο Time.

Επισήμως ο λόγος για τις αλλαγές αυτές είναι οι δημοσιονομικοί περιορισμοί. Ωστόσο οι μειώσεις που ανακοινώθηκαν συμπίπτουν με την αυξανόμενη ένταση ανάμεσα στις κυβερνήσεις του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου όσον αφορά τις ισραηλινές απειλές για μια αεροπορική επιδρομή κατά του Ιράν λόγω του πυρηνικού του προγράμματος.

Πηγή: ΑΜΠΕ
GeopoliticsDailyNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ