2012-09-01 23:22:58
Φωτογραφία για Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο
Bελτίωση της ανταγωνιστικότητας και ύπαρξη εμφανών ενδείξεων ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο, διαπιστώνει ο επικεφαλής του μηχανισμού ευρωστήριξης (EFSF) Κλάους Ρέγκλινγκ. μιλώντας στο «Ευρωπαϊκό Φόρουμ Άλπμπαχ», στην Αυστρία, ο επικεφαλής του EFSF (και μελλοντικός διοικητής του ESM) ανέφερε πως η Ευρώπη βρίσκεται κοντά στην επίλυση της κρίσης.

Κι αυτό διότι, όπως είπε, η ανταγωνιστικότητα ενισχύεται, βελτιώνεται ο συντονισμός της οικονομικής πολιτικής των χωρών-μελών, ο ESM θα αποτελέσει δίχτυ ασφάλειας και συζητούνται οι δυνατότητες για την επίτευξη ανάπτυξης, ενώ σημειώνεται πρόοδος στο ζήτημα της δημοσιονομικής εξυγίανσης, όπου, όπως ανέφερε, τα τεράστια ελλείμματα αποτελούν παρελθόν.

Κατά την άποψη του, αν η Ευρώπη συνεχίσει να ακολουθεί αυτή την πορεία, τότε το δημόσιο χρέος θα μπορεί να εξισορροπηθεί μέσα σε δύο χρόνια.

Στην ομιλία του στο φόρουμ, με τίτλο «Η μελλοντική εξέλιξη του εθνικού χρέους», ο κ. Ρέγκλινγκ επισήμανε πως οι περισσότερες από τις χώρες της Ευρωζώνης, που εφαρμόζουν προγράμματα εξυγίανσης, παρουσιάζουν σημαντική πρόοδο, σημειώνοντας πως η Ιρλανδία μπόρεσε να εκδώσει πενταετή ομόλογα στην κεφαλαιαγορά, η Πορτογαλία θα είναι η επόμενη επιτυχημένη περίπτωση, ενώ για την Ελλάδα είπε πως είναι μια «μοναδική» περίπτωση.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εχουμε πρόβλημα αξιοπιστίας
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Εχουμε πρόβλημα αξιοπιστίας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ