2012-09-01 23:35:03
Φωτογραφία για ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ Ενστολη διαμαρτυρία στη Βουλή
Πρώτη συγκέντρωση χθες έξω από το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή. «Οι πολιτικές των Μνημονίων διαλύουν τα Σώματα Ασφαλείας», λένε οι συνδικαλιστές. Αδιέξοδο στη συνάντηση με τον Γ. Στουρνάρα. Νέο ραντεβού τη Δευτέρα

Η χθεσινή συγκέντρωση των ενστόλων ήταν η πρώτη μιας σειράς κινητοποιήσεων που οργανώνουν κατά της περικοπής των μισθών τους

Ξεκίνησαν χθες οι κινητοποιήσεις των μελών των Σωμάτων Ασφαλείας που αντιδρούν στις περικοπές των λειτουργικών δαπανών και των αποδοχών τους. Η συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή είχε περισσότερο συμβολική σημασία, ωστόσο, την ερχόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί μαζικό συλλαλητήριο ενστόλων στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή και την έλευση της τρόικας στην Ελλάδα. Οι συνδικαλιστές είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες, αν κριθεί απαραίτητο, και έξω από τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.


«Η πολιτική των Μνημονίων διαλύει τα Σώματα Ασφαλείας και οι αντιδράσεις των ενστόλων είναι δικαιολογημένες! Αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας», δηλώνουν συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ., που καταγγέλλουν ότι δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Δημόσιας Τάξης και Εμπορικής Ναυτιλίας για τα «ισοδύναμα μέτρα» και γι' αυτό σε αυτήν τη φάση ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών.

«Παρά το γεγονός ότι έχουμε ζητήσει συναντήσεις για το καυτό αυτό ζήτημα με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση αυτές μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει», εξήγησε στο «Εθνος» ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Αντώνης Ζαχαριουδάκης. «Χθες συναντηθήκαμε με τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος όμως δεν ήταν σαφής στις απαντήσεις του. Τη Δευτέρα η συνάντηση θα επαναληφθεί. Αναμένουμε εξελίξεις», πρόσθεσε ο κ. Ζαχαριουδάκης.

 

Προειδοποίηση

Οι συνδικαλιστές όλων των Σωμάτων της χώρας -δηλαδή ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστική και Λιμενικό- ξεκαθαρίζουν προς κάθε κατεύθυνση ότι «για μας έχει ξεκινήσει η εντατικοποίηση του αγώνα μας με παραστάσεις διαμαρτυρίας και συγκεντρώσεις όπου τούτο κριθεί σκόπιμο, εφόσον δεν υπάρξει άμεση ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών και τους αρχηγούς των κυβερνητικών κομμάτων για την τύχη των προεκλογικών τους δεσμεύσεων.

Καλούμε ταυτόχρονα τους βουλευτές των τριών κομμάτων, σε περίπτωση που προωθηθούν στη Βουλή προς ψήφιση νέες περικοπές των λειτουργικών δαπανών των Υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας και των αποδοχών μας, να αποδείξουν εμπράκτως το ενδιαφέρον τους για τον ένστολο, να διαχωρίσουν τη θέση τους και να τις καταψηφίσουν».

Τις επόμενες ημέρες, και σε συνδυασμό με την έλευση της τρόικας στην Αθήνα, προετοιμάζεται πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012 στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Στη συνέχεια, θα κριθεί αν χρειάζεται η κορύφωση της διαμαρτυρίας και έξω από τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ