2012-09-01 23:35:14
Φωτογραφία για  To 1996 η Ελλάδα είχε καταρρίψει το F-16 μας, στο Αιγαίο
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Για πρώτη φορά με επίσημο τρόπο η Άγκυρα φαίνεται πως ισχυρίζεται ότι το μαχητικό F-16 που είχε πέσει στις 8 Οκτωβρίου του 1996 στο Αιγαίο, νότια της Χίου έχει καταρριφθεί από την Ελλάδα!

Αυτό εμφανίζεται στην απάντηση του Υπουργού Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ σε ερώτηση που είχε καταθέσει βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος ο οποίος είχε ρωτήσει «από την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας το 1923 μέχρι και σήμερα , πόσα τουρκικά μαχητικά έχουν καταρριφθεί από ξένες χώρες»;.

H απάντηση του Γιλμάζ σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah, έχει 3 αεροσκάφη. Το πρώτο καταρρίφθηκε το 1983 από το Ιράκ, στη λίστα ως δεύτερη κατάρριψη εμφανίζεται του τουρκικού F-16 από την Ελλάδα, και η τρίτη κατάρριψη αυτή του RF-4 ton Ioύνιο του 2012 από τη Συρία.Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως πολλά περιοδικά στην Ελλάδα είχαν γράψει πως το τουρκικό μαχητικό είχε καταρριφθεί από ελληνικό πύραυλο αλλά δεν είχε υπάρξει ποτέ επίσημη παραδοχή του γεγονότος.


O Σαντάμ είχε καταρρίψει τουρκικό μαχητικό.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Η Τουρκία με 29 χρόνια καθυστέρηση ανακοίνωσε πως το 1983 το Ιράκ είχε καταρρίψει τουρκικό μαχητικό με την Άγκυρα να αποκρύπτει το γεγονός.

Ο τούρκος υπουργός Ισμέτ Γιλμάζ ανακοίνωσε πως το τουρκικό μαχητικό F-100 συμμετείχε στην πρώτη πέραν των συνόρων στρατιωτικής επιχείρηση της Τουρκίας εντός του Ιράκ εναντίον του PKK. Το μαχητικό είχε καταρριφθεί «λόγω της παραβίασης εναέριου χώρου». Στην συγκεκριμένη στρατιωτική επιχείρηση είχαν συμμετάσχει 7000 τούρκοι στρατιώτες με τον Σαντάμ Χουσείν να απαντά με ξεκάθαρο τρόπο στη δραστηριότητα της Άγκυρας καταρρίπτοντας το αεροσκάφος.

Η Τουρκία πότε δεν είχε ανακοινώσει το γεγονός και το είχε αποκρύψει. Οι τούρκοι πιλότοι είχαν σωθεί. Με την ομολογία του Γιλμάζ αποκαλύφθηκε πως το 1983 η Τουρκία είχε ζήσει στιγμές όπως αυτές με τη Συρία που κατέρριψε το τουρκικό RF-4.
InfoGnomon
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ