2012-09-02 18:32:56
Φωτογραφία για Εδώ η χώρα καίγεται και το ...ΣΔΟΕ μηνύεται με το Λιμενικό!
Σύγκρουση ΣΔΟΕ- Λιμενικού για λαθραίο φορτίο τσιγάρων

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος μελετά την προσφυγή σε δικαστικές Αρχές

Λαμπρόπουλος Β. Γ. 

Σύγκρουση δύο ελεγκτικών υπηρεσιών αλλά και μια τραγελαφική κατάσταση έχει προκληθεί για την υπόθεση εντοπισμού και κατάσχεσης στο Ε' Τελωνείο Πειραιά ενός φορτίου 1100 χαρτόκουτων -δηλαδή περίπου 55.000 πακέτα-  με λαθραία τσιγάρα που είχε φθάσει τον περασμένο Ιούλιο από την Αίγυπτο.

Οι αξιωματικοί του ΣΔΟΕ οι οποίοι είχαν σειρά πληροφοριών ότι στο εμπορευματοκιβώτιο που φερόταν να έχει κεραμικά κρύβονταν λαθραία τσιγάρα, έκαναν σχετικό έλεγχο , σφράγισαν το κατασχεθέν εμπορευματοκιβώτιο και εξέδωσαν δελτίου Τύπου πριν από τρεις ημέρες. Ομως έκπληκτοι πληροφορήθηκαν ότι σχετική επιδρομή με τον... ίδιο στόχο, πραγματοποίησαν την 1η Σεπτεμβρίου κι οι υπάλληλοι του Λιμενικού.

Οπως ανέφεραν στελέχη του ΣΔΟΕ «στις 10 ώρα το βράδυ, πολυμελής ομάδα της ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά έκανε έφοδο στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του Ε' Τελωνείου Πειραιά χωρίς να έχουν ενημερώσει καμία συναρμόδια Υπηρεσία, όπως το Ε' Τελωνείο
. Απαίτησαν από τους υπεύθυνους να ερευνήσουν εμπορευματοκιβώτιο για λαθραία τσιγάρα διαβεβαιώνοντας ότι έχουν και την έγκριση του αρμόδιου εισαγγελέα. Οι υπεύθυνοι του Τελωνείου ενημέρωσαν τον επικεφαλής ότι πρέπει να παρίσταται εκπρόσωπος του αρμόδιου Τελωνείου για να παραβιαστεί η σφραγίδα του εμπορευματοκιβωτίου και να ανοιχτεί. Ειδοποιήθηκε το Τελωνείο και αφού μετέβη ο αρμόδιος υπάλληλος διαπίστωσε ότι είχαν διαρρήξει τη σφραγίδα και είχαν ανοίξει το εμπορευματοκιβώτιο απουσία εκπροσώπων του Ε' Τελωνείου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρμόδιοι  αξιωματούχοι του ΣΔΟΕ μελετούν να προσφύγουν στις δικαστικές Αρχές για να καταγγείλουν τη  «μεθόδευση» των στελεχών του Λιμενικού.
ΒΗΜΑ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στο κελί 33...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στο κελί 33...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ