2012-09-02 18:29:30
Φωτογραφία για ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ CIA
Στην Τουρκία έρχεται ο Αμερικανός στρατηγός, Ντέιβιντ Πετρέους. Ο διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, CIA, Ντέιβιντ Πετρέους, επισκέπτεται ξανά την Τουρκία μετά από έξι μήνες. Εκτιμάται πως ο Ντέιβιντ Πετρέους ο οποίος αναμένεται να έρθει στην Κωνσταντινούπολη με το ιδιωτικό αεροσκάφος της CIA, θα αποχωρήσει από το αεροδρόμιο Atatürk με μεγάλη μυστικότητα. Μυστικές παραμένουν ακόμα οι λεπτομέρειες του προγράμματος του στρατηγού, Ντέιβιντ Πετρέους στην Κωνσταντινούπολη.

. Οι πρόσφατες εξελίξεις στη Συρία, οι Σύροι αντιπολιτευόμενοι στην İstanbul και η τρομοκρατική οργάνωση, PKK, είναι μερικά από τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα του διευθυντή της CIA, σύμφωνα με πληροφορίες. Είναι κρίσιμη όμως η χρονική στιγμή της επίσκεψης την οποία πραγματοποιεί ο Ντέιβιντ Πετρέους αμέσως μετά από τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Ahmet Davutoğlu και του Αρχηγού του Μεικτού Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ, στρατηγού Μάρτιν Ντέμπσεϊ.


Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, κατά την ομιλία του στη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφάλειας του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, επέκρινε τις δυτικές πλούσιες χώρες ότι δεν κάνουν τίποτε για τις εξελίξεις στη Συρία. Ενώ ο αρχηγός του Μεικτού Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ, στρατηγός Ντέμπσεϊ στο Λονδίνο όπου μετέβη για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, δήλωσε ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία, δεν θα επέμβει στρατιωτικά στη Συρία. Ο στρατηγός Ντέμπσεϊ ο οποίος χαρακτήρισε «λανθασμένη» την πολιτική του Αμερικανού πρόεδρου, Μπαράκ Ομπάμα, τάχθηκε κατά της δημιουργίας της ουδέτερης ζώνης από το ΝΑΤΟ στη Συρία και υποστήριξε ότι η Συμμαχία δεν θα μπορέσει να το καταφέρει.

TRT-ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στο κελί 33...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στο κελί 33...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ