2012-09-03 13:06:04
Φωτογραφία για Ο Χρύσανθος στο Βερολίνο με Στουρνάρα
Η αυριανή επίσκεψη του Γιάννη Στουρνάρα στο Βερολίνο, και η συνάντηση που θα έχει με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θεωρούνται εξαιρετικά σημαντικές για τις εξελίξεις γύρω από το ελληνικό ζήτημα.

Ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος είχε κατ’ ιδίαν συνομιλία με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο περιθώριο της πρόσφατης επίσκεψης του Αντώνη Σαμαρά στη γερμανική πρωτεύουσα, και της συνάντησής του με την Άνγκελα Μέρκελ, θα παρουσιάσει τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς και τις εκτιμήσεις του για την πορεία της οικονομίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιάννης Στουρνάρας θα ζητήσει από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να ασκήσει η γερμανική πλευρά την πολιτική επιρροή της, ώστε να ξεμπλοκάρουν κονδύλια που θα μπορούσαν να προωθηθούν στην ελληνική οικονομία από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, και να συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ταξίδι αυτό ο Γιάννης Στουρνάρας δεν θα είναι μόνος του. Μαζί του θα βρίσκεται και ο βουλευτής Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο οποίος έχει επιμεληθεί ένα σημαντικό μέρος των προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία, και θεωρείται δεινός διαπραγματευτής.

Γι’ αυτό και θα… πέσει στα βαθιά, απέναντι στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δηλαδή τον πολιτικό ο οποίος καθορίζει εν πολλοίς αυτή τη στιγμή την οικονομική πολιτική της ευρωζώνης.
statesmen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ