2012-03-18 18:35:00
Φωτογραφία για Νέα δεδομένα για τις δολοφονίες 16 αμάχων
Φραστικό επεισόδιο ...σημειώθηκε αργά το μεσημέρι και στο Λουτράκι, όταν μικρή ομάδα ατόμων συγκεντρώθηκε έξω από το εκλογικό κέντρο και φώναζε υβριστικά συνθήματα κατά του ΠαΣοΚ και των μελών του. Αργότερα, η ομάδα αυτή αποχώρησε.

Οι δολοφονίες 16 Αφγανών αμάχων, περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών την περασμένη Κυριακή στο Αφγανιστάν, ήταν έργο μιας ομάδας Αμερικανών στρατιωτών και όχι ενός μόνο, όπως έχει δημοσιοποιηθεί, δήλωσε σήμερα στο Γερμανικό Πρακτορείο μέλος της αφγανικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που ερευνά την υπόθεση.

«Μετά τις έρευνές μας, διαπιστώσαμε ότι οι δολοφονίες δεν διαπράχτηκαν από έναν μόνο στρατιώτη. Περισσότεροι από 12 στρατιώτες συμμετείχαν, σκότωσαν τους κατοίκους του χωριού και στη συνέχεια έκαψαν τα πτώματά τους», είπε στο πρακτορείο ο βουλευτής Ναχίμ Λαλάι Χαμιντζάι.

Ωστόσο, η καταγγελία του αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων καθώς και τις μαρτυρίες κάποιων ανθρώπων που ήταν παρόντες στην επίθεση.

Ο Χαμιντζάι είπε ότι το πόρισμα της έρευνας των βουλευτών παρουσιάστηκε στο Σώμα.

Οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει ότι ένας στρατιώτης πραγματοποίησε την επίθεση σε χωριό της περιοχής Παντζουάι στην επαρχία Κανταχάρ και ότι αυτός είναι ο 38χρονος υπαξιωματικός Ρόμπερτ Μπέιλς, ο οποίος τώρα τελεί υπό κράτηση από τις αμερικανικές στρατιωτικές αρχές. 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ