2012-03-18 18:34:03
Φωτογραφία για Στη Ζάκυνθο, ξενοδοχείο 6.200 τετραγωνικών πλήρωνε τέλη για 60 τ.μ.
Χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα ιδιοκτησίας έκρυβαν επι δεκαετίες επιχειρηματίες και ιδιώτες στην Ζάκυνθο, ενα δήμο που βουλιάζει στα χρέη, προκειμένου να μην πληρώνουν δημοτικά τέλη και φόρους.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή» οι επιχειρηματίες και οι ιδιώτες αυτοί πλήρωναν ψίχουλα ως τέλη καθαριότητας και φωτισμού στον Δήμο Ζακύνθου αποκρύπτοντας το αληθινό εβαδόν των ιδιοκτησιών τους Ο δήμαρχος του νησιού Στέλιος Μποζίκης μετά απο έρευνες και με την βοήθεια αεροφωτογραφιών προχώρησε σε λεπτομερή καταγραφή των ιδιοκτησιών και διαπιστώθηκε ότι ενώ το συνολικό εμβαδόν που είχε δηλωθεί ήταν 2,8 εκατομμύρια τ.μ. το πραγματικό έφτανε τα 6,2 εκατομμύρια τ.μ.

Ενδεικτικά, η εφημερίδα αναφέρει την περίπτωση ξενοδοχείου που κατέβαλλε τέλη για 60 τετραγωνικά ενώ η πραγματική του έκταση ήταν 6.200 τετραγωνικά. Εκτός από αυτό, διπιστώθηκε ότι «αγροικία» 60 τ.μ. τροφοδοτούσε βίλλα 880 τ.μ. με πισίνα, διώροφο σπίτι σε ορεινό οικισμό ήταν δηλωμένο για 40 τ.μ. ενώ η πραγματική του έκταση εκτεινόταν σε 938 τ.μ.


Ακόμη 15.000 κτίρια ηλεκτρολογούνταν χωρίς ρολόι της ΔΕΗ με ρεύμα που έπαιρναν από τον γείτονα. Απο το όργιο των κλοπών υπολογίζεται ότι ο Δήμος έχανε από τέλη πάνω από 6 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο!

Ο κ. Μποζίκης μάλιστα έχει δεχθεί σφοδρές επικρίσεις ακόμη και αντικείμενα κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου. Ο ίδιος σημειώνει ότι οι αντιδράσεις είναι τριών ειδών: Από τα κόμματα της αριστεράς που θεωρούν «την απόδοση δικαιοσύνης χαράτσι», από αυτούς που επί χρόνια έκρυβαν τα τετραγωνικά και έκλεβαν το δήμο και από αυτούς που θεωρούν ότι η πραγματική καταγραφή θα περάσει στο τέλος ακίνητης περιουσίας το οποίο προφανώς δεν κατέβαλαν. planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ