2012-09-06 15:09:53
Φωτογραφία για Επίσκεψη του υπαρχηγού των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο Ισραήλ
Ο υπαρχηγός του επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ναύαρχος Τζέιμς Ουίνφελντ πραγματοποιεί μια διακριτική επίσκεψη στο Ισραήλ, όπου οι πρόοδοι του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν προκαλούν αυξανόμενη ανησυχία, μετέδωσε σήμερα ο ραδιοσταθμός του ισραηλινού στρατού.

Σύμφωνα με το ραδιοσταθμό, ο ναύαρχος Ουίνφελντ ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση του ισραηλινού ομολόγου του, του στρατηγού Γιαΐρ Νάβεχ, αλλά ο ισραηλινός στρατός δεν επιβεβαίωσε αμέσως αυτή την επίσκεψη.

Πάντα σύμφωνα με το στρατιωτικό ραδιοσταθμό, η επίσκεψη αυτή, η οποία άρχισε τις τελευταίες ημέρες και πρόκειται να ολοκληρωθεί σήμερα, διεξήχθη σχεδόν μυστικά κυρίως εξαιτίας του ευαίσθητου πολιτικού χαρακτήρα των συναντήσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ για το πώς μπορεί να εμποδιστεί το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Διαβάστε περισσότερα Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο ναύαρχος Ουίνφελντ μετέβη χθες Τετάρτη στη θέση μιας συστοιχίας αντιπυραυλικών πυραύλων «Σιδερένιος Θόλος» που έχει αναπτυχθεί κοντά στο Ασκελόν, νοτίως του Τελ Αβίβ.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Γεντιότ Αχαρονότ, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε πρόσφατα τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ότι ασκεί πιέσεις στο Ισραήλ για να το εμποδίσει να δράσει κατά του Ιράν χωρίς εντούτοις να επιβάλλει τις πιο σκληρές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν.

Άλλοι υψηλόβαθμοί αμερικανοί αξιωματικοί αναμένονται προσεχώς στο Ισραήλ, σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο Ynet.

Ο πτέραρχος Κρεγκ Φράνκλιν, διοικητής της Τρίτης Αεροπορικής Δύναμης των ΗΠΑ, αναμένεται ενόψει των κοινών ισραηλινοαμερικανικών στρατιωτικών ασκήσεων που πρόκειται να διεξαχθούν τον Οκτώβριο.

Οι ΗΠΑ μείωσαν σημαντικά τις δυνάμεις τους που επρόκειτο αρχικά να συμμετάσχουν στις ασκήσεις αυτές, πιθανόν λόγω διαφωνιών για τον τρόπο αντίδρασης στις πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Τάιμ» αυτή την εβδομάδα.

Πηγή: ΑΜΠΕ
GeopoliticsDailyNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ