2012-09-12 17:44:03
Φωτογραφία για Μέτρα για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού ανακοίνωσε η κα Κεφαλογιάννη
Μέτρα για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και την προσέλκυση επενδύσεων, ανακοίνωσε χθες η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, συμμετέχοντας σε συνεδρίαση του Δ..Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Η υπουργός, επισήμανε ότι η ανασυγκρότηση του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ με τη συγκέντρωση των απαραίτητων αρμοδιοτήτων, δίνει άμεσες απαντήσεις στις τεράστιες θεσμικές ανάγκες του τουρισμού και δημιουργεί ένα επιτελικό υπουργείο που σχεδιάζει , συντονίζει και εφαρμόζει την τουριστική πολιτική με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Από την πλευρά της Ομοσπονδίας, έγινε αναλυτική ενημέρωση της Υπουργού για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον Ξενοδοχειακό Κλάδο αλλά και γενικότερα θέματα που άπτονται αρμοδιοτήτων άλλων υπουργείων, ζητώντας τη συνδρομή της για την επίλυση τους.

Στη συνέχεια η υπουργός Τουρισμού ανακοίνωσε παρεμβάσεις άμεσου χαρακτήρα στους ακόλουθους τομείς :


- Απόσυρση παλαιών ξενοδοχείων

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ανταποκρινόμενη σε πάγιο αίτημα των φορέων του τουρισμού και με στόχο την αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος των πεπαλαιωμένων και εγκαταλελειμμένων τουριστικών καταλυμάτων σε περιοχές με φθίνουσα ζήτηση σε τουριστικά καταλύματα, αλλά αυξημένη ζήτηση σε παραθεριστική κατοικία, έχει προβλέψει την επιβολή ειδικού τέλους επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.

Το υπουργείο Τουρισμού ολοκληρώνει άμεσα τις εκτελεστικές και διοικητικές πράξεις που απαιτούνται και σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ μέσα στον επόμενο μήνα θα ορίσει μια ή δυο περιοχές στις οποίες θα εφαρμοστεί πιλοτικά το μέτρο.

-Ειδική Υπηρεσία Τουριστικών Επενδύσεων (one stop shop)

Για την ενίσχυση του ρόλου του υπουργείου στο συντονισμό των θεμάτων των τουριστικών επενδύσεων ενσωματώθηκε η Γενική Γραμματεία Τουριστικών Επενδύσεων και Υποδομών στο υπουργείο ώστε να υπάρχει μία ενιαία τουριστική πολιτική για τις επενδύσεις. Στο πλαίσιο αυτό στελεχώνεται άμεσα ειδική υπηρεσία και αναμένεται η πλήρης ενεργοποίησή της.

-Επιμήκυνση της Τουριστικής περιόδου

Για την αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος του ελληνικού τουρισμού , που είναι η εποχικότητα, το υπουργείο Τουρισμού προωθεί μέτρα για την ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού. Αιχμή των προσπαθειών σε πρώτη φάση αποτελεί ο ιατρικός τουρισμός για τον οποίο έχει εκδηλωθεί επενδυτικό ενδιαφέρον. Ειδικά ως προς θέμα της ανάγκης ενίσχυσης του χειμερινού τουρισμού, συμφωνήθηκε η εξέταση κοινών δράσεων, υπό το πρίσμα και της αναλυτικής πρότασης που είχε υποβάλει πέρυσι η ΠΟΞ στο Υπουργείο Παιδείας, σχετικά με τη θεσμοθέτηση περιόδου “σχολικής ανάπαυλας” τους χειμερινούς μήνες.

news.travelling.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ