2012-09-12 20:55:04
Φωτογραφία για Μέρκελ: Ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη η έγκριση ESM
Την πεποίθηση ότι με την έγκριση του μόνιμου Ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης ESM από το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο «η Γερμανία έστειλε ηχηρό μήνυμα στην Ευρώπη», εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, υπογραμμίζοντας πως... η απόφαση της Καρλσρούης παρέχει ασφάλεια στους γερμανούς βουλευτές και φορολογούμενους.

«Η επιβεβαίωση των δικαιωμάτων του κοινοβουλίου [που είχε προηγουμένως επικυρώσει τον ESM] δίνει σε όλα τα μέλη του σώματος, όπως επίσης και στους φορολογούμενους και τους πολίτες αυτής της χώρας ασφάλεια», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ, κατά τη διάρκεια ομιλίας που παρέδωσε στην κάτω βουλή, τη Bundestag.

«Αυτή η ασφάλεια είναι σημαντική στην πορεία που παίρνουμε, και για αυτό λεω πως [αυτή] είναι μία καλή μέρα για τη Γερμανία και την Ευρώπη».

Τέλος, στρέφοντας το βλέμμα στις δοκιμαζόμενες χώρες της ευρωζώνης, η γερμανίδα ηγέτιδα σημείωσε πως τα κράτη αυτά πρέπει να ηγηθούν της προσπάθειας επίλυσης των προβλημάτων που τα ταλανίζουν.

Θετική αντίδραση και από Σόιμπλε

Την έγκριση του ESM από το Δικαστήριο χαιρέτησε και ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπογραμμίζοντας την ελπίδα του ότι η απόφαση θα αποθαρρύνει όσους αντιτίθενται στη συμμετοχή του Βερολίνου στον μηχανισμό περαιτέρω νομικές προσπάθειες.

«Οι πάντες μπορούν να είναι σίγουροι ότι [ο ESM] δεν παραβιάζει το σύνταγμα», σχολίασε ενδεικτικά ο κ Σόιμπλε.
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ