2012-09-12 22:05:06
Φωτογραφία για Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος ή ζει σε άλλη χώρα?...Να φιλοξενηθούν στην Ελλάδα πρόσφυγες από τη Συρία, ζήτησε ο Τσίπρας!!
Την ανησυχία του για τις εξελίξεις στη Συρία εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο, κατά τη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη στο υπουργείο Εξωτερικών

Ο κ. Τσίπρας στάθηκε ιδιαίτερα στην «ανθρωπιστική διάσταση που παίρνει η κρίση στη γειτονική αυτή χώρα, καθώς και για το κύμα προσφύγων που αναπόφευκτα θα δημιουργηθεί».

Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών «να παρέμβει η χώρα μας, προκειμένου να υπάρξει βοήθεια από την ΕΕ, για να διερευνηθεί η δυνατότητα φιλοξενίας, από τη δική μας την πλευρά, προσφύγων, που θα πρέπει να τους δοθεί η δυνατότητα να επαναπατριστούν, όταν θα αντιμετωπιστεί η κρίση στην περιοχή».

Στη συνάντηση διαπιστώθηκε σύμπνοια ως προς την ανάγκη η εξωτερική πολιτική της χώρας να έχει ως βασική της προϋπόθεση την εθνική συνεννόηση.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, η συνάντηση αυτή ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη, καθώς είναι σημαντικό να γνωρίζει η κυβέρνηση τις απόψεις και θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, αλλά και να παρέχεται στην αξιωματική αντιπολίτευση η πληροφόρηση που χρειάζεται.


Ο Δ. Αβραμόπουλος εξέφρασε την ελπίδα η συνάντηση αυτή να αποτελέσει την αρχή για στενή και εποικοδομητική συνεργασία και στο μέλλον, υπογραμμίζοντας παράλληλα και το σημαντικό ρόλο του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, το οποίο θα συνέλθει στις 8 Οκτωβρίου, με πρόσκληση για συμμετοχή σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στη Βουλή.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να συμβάλουν, ώστε η χώρα να αποκτήσει εθνική στρατηγική μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, προς όφελος της υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της, που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, αλλά και προς όφελος της επανατοποθέτησης της χώρας μας στο διεθνές περιβάλλον.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως φτωχός συγγενής ή ο φτωχός συγγενής μιας Ευρώπης που βρίσκεται σε κρίση, αλλά ως ισότιμο μέλος της ευρωζώνης με ίσα δικαιώματα και υποοχρεώσεις, αλλά και ως μια χώρα που έχει ανεξάντλητες δυνατότητες άσκησης εξωτερικής πολιτικής» πρόσθεσε.
--> -->
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ