2012-09-12 22:25:37
Φωτογραφία για Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΑΠΕ ζήτησε την παραίτηση του Προέδρου
Ο Πρόεδρος-Γενικός Διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων κ. Ηλίας Μάτσικας με ανακοίνωση του αναφέρεται στο έργο που έχει επιτελέσει κατά τη διάρκεια της διετούς θητείας του, ενώ δίδει απάντηση και στον εκπρόσωπο των εργαζομένων του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο οποίος ζήτησε την απομάκρυνση του. Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Η.Μάτσικα:

"Ως δημοσιογράφος και τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ εξακολουθώ να διατηρώ ακέραια την άποψή μου και πάγια θέση μου, που από την πρώτη στιγμή επισήμανα αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα μου ως Πρόεδρος- Γενικός Διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η ενημέρωση δεν μπορεί να αποτελεί ΔΕΚΟ, κάτι που άλλοι στον ίδιο χώρο δουλειάς ανακάλυψαν με αρκετή καθυστέρηση αφού και στο προηγούμενο ΔΣ στο οποίο συμμετείχαν δεν είχαν αρνηθεί τότε, στις συνεδριάσεις του, τις περικοπές των μισθών.

Επαναλαμβάνω και πάλι, την πάγια θέση μου ότι οι δημοσιογράφοι δεν μπορεί να είναι δημόσιοι υπάλληλοι, ακόμη και αν εργάζονται σε δημόσια ΜΜΕ, καθώς επίσης και τη θέση μου για τον διακριτό ρόλο μεταξύ δημοσιογραφίας και πολιτικής.


Αυτό άλλωστε που αποτελεί πάγια θέση δική μου αλλά και του ΔΣ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ήταν και η πάγια θέση του αείμνηστου Ανδρέα Χριστοδουλίδη.

Άλλωστε ταυτόσημη είναι και η θέση της ΠΟΕΣΥ, που εκπροσωπείται και στο ΔΣ του ΑΠΕ- ΜΠΕ, και η οποία υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Αποτελεί επίσης, όπως γνωρίζετε, και πάγια θέση της ΕΣΗΕΑ, της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και της Ένωσης Ευρωπαϊκών Πρακτορείων Ειδήσεων.

Παρά τις διάφορες παθογένειες που προϋπήρξαν αλλά ήδη αντιμετωπίζονται, καταφέραμε τα δύο τελευταία χρόνια στο εθνικό πρακτορείο, να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας και επίσης να υλοποιήσουμε πρόγραμμα ανάπτυξης και αναβάθμισης , με αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του, νέες λειτουργίες και κερδοφόρες δραστηριότητες και ταυτόχρονα να εξασφαλίσουμε:

- δραστική περιστολή δαπανών που υπερβαίνει, μέχρι στιγμής, τις 700.000 € το χρόνο, που δεν έχει σχέση με μισθούς, αλλά με σπατάλες.

- ενεργοποίηση διαδικασιών είσπραξης «παγωμένων» από χρόνια απαιτήσεων που με τους τόκους υπερβαίνουν ήδη τα 2.000.000 € και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική διεκδίκησή τους.

- επιτέλους αποκτήσαμε σύγχρονο λογισμικό που-εκτός των άλλων- ενοποιεί τις δραστηριότητες του Εμπορικού Τμήματος με το Λογιστήριο ώστε να εξαλειφθούν και αυτά τα φαινόμενα.

Η απαίτηση απομάκρυνσής μου, διατυπώνεται από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων που συμμετέχει στο ΔΣ, με ασύστολες αναλήθειες, κατασκευές και συκοφαντίες, αφού άλλωστε από την αρχή ως το τέλος της ομιλίας του δεν υπάρχει ούτε ένα σημείο που να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Πρόκειται για απόπειρα που λειτουργεί και ως επιστέγασμα προσπαθειών, από ένα αμελητέο εσωτερικό "μέτωπο" στον εργασιακό μας χώρο, το οποίο θέλοντας να καλλιεργήσει κλίμα δήθεν δυσλειτουργίας, επιδιώκει να εξυπηρετήσει άλλους, προφανώς για να συγκαλυφθούν θέματα τα οποία έχουν πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Θεωρώ ότι όλους μάς εκφράζει η επισήμανση της ΠΟΕΣΥ, εκ μέρους του δημοσιογράφου κλάδου, για τα δημόσια ΜΜΕ και κυρίως η υπεράσπιση για:

- την πληρότητα και την ποιοτική τους Ενημέρωση,

- την αξιοπρέπεια και την ελευθερία έκφρασης των εργαζομένων,

- την ανεξαρτησία τους από την εκτελεστική εξουσία".
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ