2012-09-12 22:57:02
Φωτογραφία για Μπαρνιέ: Η εποπτεία των τραπεζών είναι και πολιτικό ζήτημα
Εξαιρετικά σημαντική την πρόταση της Κομισιόν για την κοινή ευρωπαϊκή εποπτεία των τραπεζών, χαρακτήρισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα εσωτερικής αγοράς, Μισέλ Μπαρνιέ.

"Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό γιατί τα τραπεζικά προβλήματα που προκαλούνται από κάποιους γίνονται τα προβλήματα κάποιων άλλων, εξαιτίας της αλληλοσύνδεσης που μπορεί να προκαλέσει φαινόμενο ντόμινο" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαρνιέ.

Η εποπτεία των τραπεζών δεν είναι μόνο ένα τεχνικό ζήτημα, αλλά και πολιτικό, υπογράμμισε.

Σύμφωνα με το δίκτυο MNI, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Εσωτερικής Αγοράς επεσήμανε ότι οι εθνικές εποπτικές αρχές θα διατηρήσουν κάποιες αρμοδιότητες, ειδικά για το ζήτημα της προστασίας των καταναλωτών.

Η ΕΚΤ θα υποστηρίζεται από τις εθνικές εποπτικές αρχές, "θα προσφέρουν ένα δίκτυο τεχνογνωσίας στην ενιαία εποπτική αρχή" τόνισε.

Τα κράτη μέλη της Ε.Ε. που δεν βρίσκονται στη ζώνη του ευρώ μπορούν να συμμετέχουν στο ενιαίο εποπτικό σχήμα εφόσον το επιλέξουν, πρόσθεσε.

Ο κ. Barnier επιβεβαίωσε ότι κάποιες χώρες εκτός ευρωζώνης εξετάζουν το ενδεχόμενο να υποβάλλουν τις τράπεζες τους στην εποπτεία της ΕΚΤ.

"Ορισμένες χώρες εξετάζουν σοβαρά αυτή την δυνατότητα" σημείωσε, προσθέτοντας ότι "πολλές από αυτές σκέφτονται ότι θα ήθελαν να συμμετέχουν στον ενιαίο εποπτικό μηχανισμό".
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
VIDEO: Πως να μην κάνεις φραπέ!!!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
VIDEO: Πως να μην κάνεις φραπέ!!!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ