2012-09-13 02:51:03
Φωτογραφία για Προτάσεις για την συγκράτηση των τιμών από το Υπουργείο Ανάπτυξης
Συγκεκριμένες προτάσεις για την άρση των εμποδίων στη λειτουργία τού ανταγωνισμού, για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας και εν τέλει για τη συγκράτηση των τιμών, ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, με επιστολή του προς τις διοικήσεις επιχειρηματικών και καταναλωτικών οργανώσεων.

Οι προτάσεις αυτές πρέπει να κατατεθούν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Στην επιστολή υπογραμμίζεται, ότι έχει τοποθετηθεί στο υπουργείο, από τον Αύγουστο, ειδικός συντονιστής για το θέμα και, παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου προχωράει στην αναθεώρηση των Αγορανομικών Διατάξεων και την τροποποίηση τού Αγορανομικού Κώδικα. Υπενθυμίζεται ότι υπογράφηκε ήδη η σύμβαση με τον ΟΟΣΑ για την αξιοποίηση της λεγόμενης «εργαλειοθήκης» τού εν λόγω Οργανισμού, για τον ανταγωνισμό και όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε εφαρμογή των κανονιστικών αποφάσεων της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την ομαλότερη λειτουργία της αγοράς».


Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης θεωρεί, ότι οι παράγοντες της αγοράς -καταναλωτές και επιχειρήσεις- πρέπει να έχουν σημαντικό ρόλο, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις για την άρση ρυθμιστικών εμποδίων, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, την ανάπτυξη του ανταγωνισμού και τη διαμόρφωση της προσφοράς και της ζήτησης, σε επίπεδα καλύτερα για όλους. «Το κέρδος θα είναι διπλό: Διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας και καλύτερες τιμές για τον καταναλωτή», σημειώνεται στην επιστολή.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ