2012-09-13 09:48:26
Φωτογραφία για Ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών στο Μαξίμου
Τον Πιέρ Μοσκοβισί θα υποδεχτεί σήμερα στις 14.00, στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την επίσκεψη του Γάλλου υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών στην Ελλάδα.

Το μεσημέρι θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον έλληνα ομόλογό του, Γιάννη Στουρνάρα (15.00), με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη(16:15) και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο (17.45).

Στην ατζέντα των συνομιλιών θα βρεθούν τόσο τα μέτρα που αναμένεται να πάρει η Αθήνα, όσο και η κρίση χρέους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στις 5 το απόγευμα ο γάλλος υπουργός Οικονομικών θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στη γαλλική πρεσβεία.

Η επίσκεψη Μοσκοβισί στη χώρα μας πραγματοποιείται λίγες μόλις ώρες πριν από το Eurogroup της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια του οποίου ο έλληνας υπουργός Οικονομικών θα παρουσιάσει στους ομολόγους του τα -βασικά τουλάχιστον- σημεία του πακέτου των 11,9 δισ. ευρώ. Στο περιθώριο του Eurogroup, που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία, ο Γιάννης Στουρνάρας θα συναντηθεί και με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα, είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη Γάλλου υπουργού Οικονομικών από το 1998 στην Ελλάδα. Έρχεται επίσης να προστεθεί σε μια σειρά επισκέψεων ευρωπαίων αξιωματούχων ( Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι και Χανς Φούχτελ) το τελευταίο διάστημα στην Αθήνα, ως ένδειξη μεταστροφής του κλίματος υπέρ της χώρας μας.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ