2012-09-13 11:48:02
Φωτογραφία για Ιερώνυμος: «Ρεαλιστικές λύσεις για τους νέους ανθρώπους»
Τον υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη δέχτηκε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την αγωνία του για το μέλλον των νέων μικροκαλλιεργητών και ζήτησε να μάθει από τον Υπουργό τί προτίθεται να κάνει για να τους ενισχύσει.

«Η Εκκλησία είχε δωρήσει το 1952 στο κράτος 600.000 στρέμματα για να τα διανείμει σε άκληρους και μικροκτηνοτρόφους», ανέφερε ο Μακαριώτατος και ζήτησε να μάθει πώς μπορούν σήμερα οι νέοι άνθρωποι να υποστηριχθούν με λύσεις ρεαλιστικές στη δύσκολη αγροτική ζωή.

Ο κ. υπουργός, αφού προηγουμένως είχε μιλήσει στη Βουλή για τις χρηματοδοτήσεις γεωργών και κτηνοτρόφων, συναισθανόμενος την ίδια αγωνία, εξομολογήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο: «Σαν καινούργιος παλεύω κι εγώ. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να υποστηρίξουμε την αγροτική παραγωγή και, ιδιαίτερα, τους νέους». Αφού ενημέρωσε συνοπτικά για τα μέτρα ανακούφισης που είναι στα άμεσα σχέδια του υπουργείου, ο κ. Τσαυτάρης συζήτησε με τον Μακαριώτατο τρόπους ενίσχυσης των κοινωνικών προγραμμάτων της Εκκλησίας με τρόφιμα. Για τον ίδιο σκοπό ο Αρχιεπίσκοπος είδε τον Πρόεδρο και τα μέλη της συντεχνίας αρτοποιών Αθήνας.


«Ψωμί υπάρχει;», ρώτησε αστειευόμενος ο Μακαριώτατος, όταν υποδέχτηκε τα μέλη στο γραφείο του. Ο Πρόεδρος κ. Μάνος Χαρίλαος μετέφερε τη δραματική εικόνα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι αρτοποιοί στις γειτονιές της Αθήνας: «Ξέρουμε τον αγώνα της Εκκλησίας και θέλουμε να τον ενισχύσουμε. Αισθανόμαστε τη φτώχεια του κόσμου, όταν πλέον δεν έχει για ψωμί και γάλα. Μεμονωμένα, οι αρτοποιοί βοηθάμε, αλλά θα θέλαμε να δούμε συγκροτημένα πώς θα συνδράμουμε το κοινωνικό σας έργο».

Ο Μακαριώτατος εξήρε τους αρτοποιούς για την πρωτοβουλία τους και συζήτησε μαζί τους τρόπους κοινής δράσης για την ενίσχυση των ενοριακών φιλόπτωχων κέντρων της Αθήνας και τη συμμετοχή των αρτοποιών στο πρόγραμμα «όλοι μαζί μπορούμε».

attikipress.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τι είδαν στον... ουρανό;
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τι είδαν στον... ουρανό;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ