2012-09-13 11:45:57
Φωτογραφία για ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗΝ ΝΕΤ: ''ΔΕΝ ΠΕΙΣΑΜΕ ΑΛΛΑ ΕΙΧΑΜΕ ΔΙΚΙΟ'' (VIDEO)
Δεν πείσαμε στις εκλογές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είχαμε και δίκιο, σημειώνει η Αλέκα Παπαρήγα με συνέντευξή της στην ΝΕΤ και σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών.

Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, παρατήρησε επίσης ότι «δυσαρεστήθηκε και μέρος των ψηφοφόρων γιατί δεν μπήκαμε στο παιχνίδι των διερευνητικών εντολών» αλλά όπως σημείωσε πέραν από τις όποιες αδυναμίες πειθούς, το καθοριστικό ήταν ότι «ο λαός πίστεψε ότι μπορεί να υπάρχει στο μέλλον μίας κυβέρνησης της αριστεράς που θα το πήγαινε μαλακά». Όμως, όπως χαρακτηριστικά συμπλήρωσε «πουθενά δεν υπήρξε κυβέρνηση της αριστεράς που να άλλαξε τη ροή των πραγμάτων».

Ποιοι ποντάρουν στην εξαθλίωση

Η Αλέκα Παπαρήγα, μίλησε για όσους ποντάρουν στην εξαθλίωση, τα κόμματα που υπηρετούν, όπως είπε το σύστημα και αυτά που θέλουν να επενδύσουν στην αγανάκτηση για να  κερδίσουν το κυβερνητικό θώκο (συριζα)

Ερωτηθείσα για το αν θα περάσουν τα μέτρα, εκτίμησε ότι «θα περάσουν, αν το κίνημα μείνει ως έχει» και αν συμβεί αυτό, θα χτυπηθεί και το κίνημα ενώ οπως εκτίμησε δεν βλέπει σύντομα εκλογές.

Δεν το πιστεύω. Οι εκλογές, αν δεν φέρουν ένα βαθύ ρήγμα στο πολιτικό σύστημα δεν θα δώσουν τίποτα στο λαό. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «Και το ΚΚΕ, να κυβερνούσε αν δεν προχωρούσε στην κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων θα ήμασταν και εμείς ένας ΣΥΡΙΖΑ»

Για Χρυσή Αυγή - Χειρισμούς Ν. Δένδια

Με σκληρή γλώσσα, τοποθετήθηκε για την Χρυσή Αυγή κάνοντας λόγο για «ναζιστική φασιστική δολοφονική Χρυσή Αυγή».

Αυτοί, είπε, είναι οι μπράβοι της νύχτας! Πάντως όπως παρατήρησε σε όλες τις χώρες τέτοια κόμματα παρουσίαζαν άνοδο στα ποσοστά τους, αλλά στη συνέχεια πτώση.

Ερωτηθείσα για τους χειρισμούς του υπουργού Δημόσιας Τάξης παρατήρησε ότι:

«Ο κ. Δένδιας προσπαθεί με νομικά μέσα να αντιμετωπίσει το θέμα» αλλά όπως είπε «αυτά δεν είναι ικανά γιατί οι θύλακες του σύστηματος έιναι πιο δυναμικοί από τα νομικά μέσα»

Εκτιμήσεις για το ευρωπαϊκό σκηνικό

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στον απόηχο των αποφάσεων της ΕΚΤ, δεν απέκλεισε ενδεχόμενη διάσπαση. Στην Ευρώπη, κυριαρχεί η άποψη για την διατήρηση της Ευρωζώνης ως έχει. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έρθει εξ αντικειμένου και το ζήτημα της διάσπασης ανέφερε λέγοντας επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε την Αργεντινή «γιατί αν σκάσει στα χέρια του η έξοδος από το Ευρώ, θα του δώσει αριστερό προφίλ»

Για τις μορφές πάλης

Η Αλέκα Παπαρήγα, υπογράμμισε την ανάγκη να φθάσει η λαϊκή συμμετοχή στους αγώνες στο μάξιμουμ. Αν η λαϊκή συμμετοχή δεν φθάσει σε μάξιμουμ τότε οι αγώνες δεν θα χουν αποτελεσματικότητα παρατήρησε συμπληρώνοντας ότι από μόνες τους οι μορφές πάλης, δεν έχουν να προσφέρει τίποτα, όσο δυναμικές και αν είναι. Το κυριότερο, πρόσθεσε, είναι η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, να συγκεντρώνονται πολλοί εργαζόμενοι και να συζητάνε.

Επιπρόσθετα, παρατήρησε ότι «οι αγώνες όταν δεν έχουν τις προϋποθέσεις να κατακτήσουν κάτι ή να αποτρέψουν κάτι, όταν πολτικά είναι υποταγμένοι στην επόμενη εκλογική μάχη, τότε δεν φέρνουν αποτελέσματα κουράζουν, δημιουργούν κλίμα απογοήτευσης και αποστράτευσης»

Ert.gr
 
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ