2012-09-13 12:13:08
Φωτογραφία για Facebook εναντίον Google – στην αναζήτηση;
Από μια πλευρά μπορεί να θεωρηθεί κίνηση απελπισίας: με την πορεία της εταιρείας του να πηγαίνει όπως πηγαίνει στο χρηματιστήριο και με τους αναλυτές της αγοράς να υπενθυμίζουν διαρκώς τα περί «μη ορατού βιώσιμου οικονομικού μοντέλου», ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχει κάθε λόγο να κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να αντιστρέψει το κλίμα. Από μια άλλη μπορεί να έχει όντως κάποια βάση αλήθειας∙ αν ισχύει αυτό, η 11η Σεπτεμβρίου θα αποκτήσει τη δική της σημασία στα online πράγματα, καθώς θα είναι η μέρα που η Facebook ανακοίνωσε ότι ανοίγει πόλεμο με την Google και δη στο πεδίο που λέγεται «μηχανές αναζήτησης».

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την είσοδο της Facebook στο χρηματιστήριο, στο πλαίσιο του συνεδρίουTechCrunch Disrupt στο Σαν Φρανσίσκο ο κ. Ζούκερμπεργκ αφού δήλωσε ότι η εταιρεία του είναι πλέον εταιρεία κινητής (αναφερόμενος στο ότι οι προσδοκίες όλων σχετίζονται με την πορεία του μεγάλου SNS στα κινητά και με το πώς θα καταφέρει να τα αξιοποιήσει διαφημιστικά), έριξε τη βόμβα περί μελλοντικής εμπλοκής στον τομέα της αναζήτησης ─το ότι η δήλωση συνοδεύτηκε από το σχόλιο «οι μηχανές αναζήτησης πράγματι εξελίσσονται προς την κατεύθυνση να σου δίνουν απαντήσεις», μπορούμε να το αγνοήσουμε και να το χρεώσουμε στην πιθανή αμηχανία του νεαρού δισεκατομμυριούχου.


Η απουσία αποτελεσμάτων από το Facebook στις αναζητήσεις της Google είναι παροιμιώδης ─και ως τώρα, όλοι αναρωτιούνται γιατί. Η απάντηση μπορεί να κρύβεται στις δηλώσεις του Μαρκ Ζούκερμπεργκ περί του πόσο ενδιαφέρων τομέας είναι αυτός της αναζήτησης και πόσο η Facebook μπορεί να καλύψει πολλές από τις ανάγκες των χρηστών της χωρίς να χρειαστεί να συμπεριλάβει σε ένα μελλοντικό project μηχανής αναζήτησης όλο το Δίκτυο αλλά παραμένοντας μόνο στις σελίδες του δικού της site.

Θα το κάνει; Ο επικεφαλής της Facebook απέφυγε να σχολιάσει περισσότερο αλλά απ’ ό,τι φαίνεται, η γάτα βγήκε ήδη από το τσουβάλι. Αν τα παραπάνω ήταν απλώς μια απόπειρα να τονωθεί η εικόνα της εταιρείας στο χρηματιστήριο, πέτυχε το σκοπό της καθώς οι δηλώσεις περί πιθανής εμπλοκής στο παιχνίδι της αναζήτησης (και της αύξησης της διαφήμισης που συνεπάγεται κάτι τέτοιο) ήταν αρκετές για να δώσουν στη μετοχή της την πρώτη της άνοδο από την ημέρα που άρχισε να διαπραγματεύεται. Το μέλλον θα δείξει αν θα υπάρξει συνέχεια ή αν απλώς επρόκειτο για μια ─ομολογουμένως- πετυχημένη προσπάθεια κατευνασμού των επενδυτών που, όπως είχαμε σημειώσει παλιότερα θέλουν να βλέπουν περισσότερο το Μαρκ Ζούκερμπεργκ και να ακούν από πρώτο χέρι το πού πηγαίνουν τα λεφτά τους.
deasy.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Όλα τα λεφτά η.. Αλέκα!!!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Όλα τα λεφτά η.. Αλέκα!!!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ