2012-09-13 16:47:53
Φωτογραφία για Κρατήστε το παιδί μου, δεν έχω να σας πληρώσω!
Ανθρώπινες ιστορίες που προκαλούν συγκίνηση και αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο τις επιπτώσεις της κρίσης, εκτυλίσσονται κάθε μέρα στα νοσοκομεία του Ηρακλείου Κρήτης. Δεκάδες είναι οι ασθενείς που έχουν χάσει τη δουλειά τους και παραμένουν άνεργοι για μεγάλο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν τα νοσήλιά τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένα απίστευτο περιστατικό που έγινε πριν από λίγες ημέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης.

Ενας πατέρας, σε κατάσταση απελπισίας και απόγνωσης ανακοίνωσε στους υπευθύνους του νοσοκομείου ότι είναι αναγκασμένος να τους αφήσει το παιδί του που νοσηλεύτηκε εκεί τις τελευταίες ημέρες, επειδή δεν είχε λεφτά να πληρώσει.

«Κρατήστε το παιδί μου, δεν έχω να σας πληρώσω» είπε χαρακτηριστικά αφήνοντας άναυδο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Το παιδί νοσηλεύτηκε για μία εβδομάδα στο ΠΑΓΝΗ με πνευμονία, ωστόσο, η οικογένεια δεν είχε βιβλιάριο ασφαλισμένου με το οποίο θα κάλυπτε κάποια έξοδα.


Οταν ο πατέρας ζήτησε το εξιτήριο ενημερώθηκε και για τη... λυπητερή, ύψους 200 ευρώ. Ο άνδρας κυριεύτηκε από οργή, αφού ήταν χρόνια άνεργος και δεν είχε τη δυνατότητα να καταβάλει το χρηματικό ποσό.

Ετσι, πάνω στην απελπισία και την απόγνωσή του ζήτησε από τους υπευθύνους του νοσοκομείου να κρατήσουν το παιδί, αφού δεν μπορούσε να το πάρει μαζί μια και δεν θα του έδιναν το εξιτήριο.

Τελικά, η περιπέτεια της οικογένειας είχε καλό τέλος, αφού επιτεύχθηκε ένας διακανονισμός. Παρ’ όλα αυτά το περιστατικό αυτό δεν είναι το μοναδικό που συμβαίνει στα νοσοκομεία.

Espressonews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ