2012-09-13 17:37:57
Φωτογραφία για ''ΜΠΟΥΔΡΟΛΟΓΙΑ'' ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΒΡΟΥΤΣΗ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΣΟΒΙΕΤ
Ο σοσιαλισμός δεν έχει καμία σχέση με το βάρβαρο γερασμένο εκμεταλλευτικό σύστημα, δήλωσε την Πέμπτη ο βουλευτής του ΚΚΕ Παναγιώτης Μεντρέκας, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του υπουργού Εργασίας Γ.Βρούτση, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι μέχρι το δεύτερο μνημόνιο η Ελλάδα λειτουργούσε σε εργασιακά θέματα ως Σοβιέτ και όχι ως ελεύθερη οικονομία.

«Στη μπουρδολογία ότι η Ελλάδα ήταν Σοβιέτ κατέφυγε ο υπουργός Γ. Βρούτσης για να δικαιολογήσει το νέο αντεργατικό έγκλημα που διαπράττει η κυβέρνησή του. Το ίδιο κάνουν και όσοι επιχειρούν να κρύψουν το ολοφάνερο: Ότι το καπιταλιστικό σύστημα που βρίσκεται σε σήψη δεν μπορεί να ανασάνει πια χωρίς να εξοντώνει ό,τι κατέκτησαν οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους, ιδιαίτερα στη Σοβιετική Ένωση» δήλωσε ο κ. Μεντρέκας.

«Ο σοσιαλισμός δεν έχει καμία σχέση με το βάρβαρο γερασμένο εκμεταλλευτικό σύστημα, ενώ καμία σχέση δεν έχουν και οι κρατικοποιήσεις που έκαναν όλες οι αστικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες της Ευρώπης, επειδή αυτό συνέφερε τότε το κεφάλαιο, με την κοινωνικοποίηση των επιχειρήσεων που λειτουργούν με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο προς όφελος αυτών που παράγουν τον πλούτο».


«Στη Σοβιετική Ένωση έγινε η πρώτη απόπειρα οικοδόμησης του σοσιαλισμού. Εμπνέει με τις πρωτοφανέρωτες κατακτήσεις που σημείωσε, ενώ διδάσκει τους εργαζόμενους -ακόμη και με τα λάθη, για το ποιος είναι ο μοναδικός δρόμος γι' αυτούς για να απελευθερωθούν από τα δεινά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, ότι είναι αναγκαίος και επίκαιρος όσο ποτέ και ότι η εργατική τάξη όταν το θελήσει μπορεί να τον κατακτήσει» καταλήγει η δήλωση του κ. Μεντρέκα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ