2012-09-13 19:57:03
Φωτογραφία για Φιάσκο και αυτογκόλ για τη Χρυσή Αυγή
Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν... Περισσότερο με «αυτογκόλ» μοιάζει το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής για τη συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, καθώς η μόνη απόφαση που ελήφθη είναι να παραπεμφθεί το ζήτημα σε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση των πολιτικών αρχηγών.

Δηλαδή, με απλά λόγια, επί της ουσίας το ζήτημα αναβαθμίζεται και αναγορεύεται σε εθνικό, την ώρα που σημειωτέον ότι προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών δεν έχει γίνει καν για τα μέτρα και το Μνημόνιο!

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας οδηγήθηκε στο φιάσκο ύστερα από την απόφαση του Ν. Μιχαλολιάκου να απαγορεύσει στον βουλευτή του, Π. Ζησιμόπουλο να συμμετάσχει στη συνεδρίαση, με αποτέλεσμα η συζήτηση να διεξαχθεί μόνον μεταξύ των βουλευτών των υπολοίπων κομμάτων και να περιοριστεί σε... φιλολογικά ενδιαφέροντα για το τι συνιστούν φαινόμενα βίας.

Τελικώς, ύστερα από πρόταση του προεδρεύοντος, Χρ. Μαρκογιαννάκη, αποφασίστηκε να ζητηθεί από τον πρόεδρο της Βουλής η σύγκληση προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης των πολιτικών αρχηγών, να καταδικαστούν τα φαινόμενα βίας στα οποία εμπλέκονται βουλευτές της Χρυσής Αυγής και προσωπικά ο κ. Μιχαλολιάκος ως επικεφαλής του κόμματος και να απευθυνθεί σύσταση να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον.

Σημειωτέον ότι η πρόταση υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών», εξαιτίας του γεγονότος ότι απουσιάζει από το ψήφισμα η λέξη «ρατσιστική βία», ενώ το ΚΚΕ επίσης δήλωσε «παρών» και πρότεινε να επαναξιολογηθεί το όλο ζήτημα.
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ