2012-09-13 19:59:02
Φωτογραφία για Βέλγιο: Προβλήματα στο κέλυφος πυρηνικού αντιδραστήρα
Προβλήματα εντοπίστηκαν στο κέλυφος και δεύτερου πυρηνικού αντιδραστήρα στο σταθμό του Τιχάνζ, 25 χλμ. από τη Λιέγη, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Electrabel θυγατρικής του γαλλικού ομίλου GDF Suez. Παρόμοια προβλήματα είχαν εντοπιστεί... σε αντιδραστήρα του Ντοέλ, κοντά στην Αμβέρσα στο βόρειο Βέλγιο.

«Τα πρώτα αποτελέσματα των μετρήσεων (στον Τιχάνζ 2) δείχνουν ότι σε αυτόν εντοπίζονται παρόμοιες ενδείξεις με αυτές που είχαν εντοπιστεί στον Ντοέλ αρ. 3», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

«Οι αναλύσεις στον Τιχάνζ 2 θα συνεχιστούν και θα χρειαστούν ακόμη μερικές εβδομάδες προτού έχουμε ένα συνολικό και οριστικό αποτέλεσμα. Ο Τιχάνζ 2 θα παραμείνει εκτός λειτουργίας έως ότου ολοκληρωθεί ο φάκελος» των ερευνών, διευκρίνισε η εκπρόσωπος της Electrabel.

Ο αντίδραστήρας αρ. 2 στον σταθμό του Τιχάνζ, η λειτουργία του οποίου έχει διακοπεί από τα τέλη Αυγούστου για την πραγματοποίηση ελέγχου, διαθέτει παρόμοιο κέλυφος με αυτόν του Ντοέλ, στον οποίο εντοπίστηκαν τον Ιούλιο χιλιάδες «πιθανές ρωγμές» και έχει διακοπεί η λειτουργία του από τις αρχές Ιουνίου.

aegeantimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο Αιγύπτιος Ποπάι!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο Αιγύπτιος Ποπάι!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ