2012-09-13 20:37:16
Φωτογραφία για Die Zeit: Απαράδεκτες οι συνθήκες παροχής ασύλου στην Ελλάδα
Την στάση της Ελλάδας ως προς το ζήτημα της παροχής ασύλου καταγγέλει η Γερμανική εφημερίδα Die Zeit. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η αστυνομία αρνείται κατά κανόνα να δεχθεί τις δηλώσεις των προσφύγων, θεωρώντας της συλλήβδην ψευδείς, ενώ και το κράτος δεν κάνει τίποτα για να επιλύσει το πρόβλημα. Ταυτόχρονα, δεν παραλείπει να σημειώσει ότι η πλειονότητα των Ελλήνων αστυνομικών φαίνεται να ψηφίζει υπέρ της ''ναζιστικής Χρυσής Αυγής'', σύμφωνα με το Βήμα.

Το άρθρο αναφέρεται επίσης στην ευκολία με την οποία οι μετανάστες, φτάνοντας στην Τουρκία, βρίσκουν κάποιον που τους βοηθά να περάσουν στην Ελλάδα.

Αναφορά γίνεται και στην καταστροφή του τείχους στα ελληνοτουρκικά σύνορα αλλά και στην επίθεση που δέχθηκε ο Αιγύπτιος ψαράς Αμποζεέντ Μουμπάρακ, ο οποίος διαμένει στον Πειραιά, από άνδρες της Χρυσής Αυγής.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστας Μαρκόπουλος, κάνει λόγο για ένα με δύο εκατομμύρια μεταναστών στην Ελλάδα, το 75% των οποίων είναι παράνομοι
. Κατά την άποψή του οι περισσότεροι εξ αυτών ζουν στην παρανομία και πωλούν ναρκωτικά. Ο Μαρκόπουλος εμφανίζεται δύσπιστος αναφορικά με τις ειδήσεις που αφορούν επιθέσεις σε μετανάστες και τονίζει ότι η Ευρώπη δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος της μετανάστευσης στην Ελλάδα. Αν ήταν στο χέρι του, θα άφηνε τα σύνορα ανοικτά, ώστε να αντιληφθούν οι Ευρωπαίοι τι συμβαίνει.

Στην Ελλάδα της κρίσης, οι Έλληνες περιμένουν μαζί με αλλοδαπούς στις ουρές των συσσιτίων ή για να λάβουν δωρεάν περίθαλψη από τους Γιατρούς του Κόσμου. Η Χρυσή Αυγή όμως, διοργανώνει διανομή τροφίμων μόνον για Έλληνες στην Πλατεία Συντάγματος. Συχνά-πυκνά ακούγεται η φράση «Η Ελλάδα πάνω απ' όλα». Οι άνθρωποι παίρνουν λάδι, αλεύρι, γάλα και νερό και αποχωρούν ανακουφισμένοι.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ