2012-09-14 01:15:04
Φωτογραφία για Η φωνή μιας δασκάλας από το μέλλον...
«Και έτσι που λέτε παιδιά. Η προηγούμενη γενιά, έμεινε άπραγη. Δεν έκανε τίποτε να σώσει τη χώρα. Οι περισσότεροι έμειναν στις διαπιστώσεις μιας προδοσίας εκ των έσω, που δεν υπήρχε περίπτωση να αντιμετωπιστεί παρά μόνο με την αντίδραση του λαού….»

Μαθητής: «Μα καλά κυρία δεν είχαμε Δημοκρατία τότε…;»

Δασκάλα: «Όχι παιδί μου…Η Δημοκρατία στηρίζεται στη Λαϊκή Κυριαρχία…Και τότε οι κρατούντες με εκβιασμούς προασπίζονταν αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα των Τραπεζιτών…Ο λαός ήταν ανήμπορος να αντιδράσει.. Από τη μία οι εκβιασμοί από μεγάλη μερίδα των Μ.Μ.Ε. και η καλλιέργεια φοβίας και από την άλλη οι χλιαρές ως κρύες αντιδράσεις των συνδικαλιστικών ηγεσιών…Να φανταστείτε παιδιά μέχρι και τούρκικα σήριαλ προέβαλλαν τα κανάλια…Ήταν φτηνά λέει….Κάποιες λίγες φωνές ακούγονταν σε ιστολόγια και στον Τύπο αλλά οι επαναστάσεις παιδιά δεν γίνονται με διαπιστώσεις σε χαρτιά και μόνιτορ…Γίνονται από ιδέες που μετατρέπονται σε φλόγες μέσα στις καρδιές των ανθρώπων.»


Μαθητής: «Δεν σκέφτονταν κυρία οι άνθρωποι τότε…;»

Δασκάλα: «Φυσικά…Απλά πριν τη μεγάλη κρίση, είχαν τόσα υλικά αγαθά που οι ιδέες τους δεν ήταν πιο δυνατές από το φόβο, μη χάσουν όλα όσα είχαν αποκτήσει.. Γι’ αυτό όπως προείπα έμεναν σε διαπιστώσεις μιας προδοσίας που δεν είχαν σκοπό να τιμωρήσουν ποτέ…. Και δειλοί και άβουλοι ενώ έβλεπαν να τους παίρνουν όλα όσα είχαν αποκτήσει ο φόβος τους ήταν τόσο δυνατός που δεν τους επέτρεπε να διεκδικήσουν αξίες όπως η ελευθερία γιατί έμειναν προσκολλημένοι στην ύλη…»

pikri-sokolata.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ