2012-09-14 02:07:03
Φωτογραφία για Αποσύρθηκε η τροπολογία για την Siemens
Ισχυρούς τριγμούς στο κυβερνητικό στρατόπεδο δημιουργεί η τροποποίηση της συμφωνίας συμβιβασμού του ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens... που επιχείρησε να περάσει η κυβέρνηση από τη Βουλή, αλλά βρέθηκε απέναντι στις σθεναρές αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ.

Αναλυτικά, η διάταξη που προέβλεπε ότι η συμφωνία συμβιβασμού της Siemens με το ελληνικό Δημόσιο θα είχε ισχύ από την υπογραφή της αποσύρθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών, λίγο πριν από την έναρξη της ονομαστικής ψηφοφορίας που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, ήδη από τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. είχαν δηλώσει ότι δεν θα ψήφιζαν τη συγκεκριμένη διάταξη, ενώ από το στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον τρεις βουλευτές, ανάμεσα τους οι κ.κ. Μάρκος Μπόλαρης και Γιάννης Δριβελέγκας, ήταν γνωστό ότι σκόπευαν να καταψηφίσουν τη διάταξη.

Υπό το φόβο η διάταξη να καταψηφιστεί, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας ανακοίνωσε ότι η διάταξη αποσύρεται "ως περιττή». «Η συγκεκριμένη διάταξη εισήχθη για να μην αμφισβητήσει η ίδια η Siemens τη συμφωνία με το ελληνικό Δημόσιο. Τα όσα ακούστηκαν όλες τις προηγούμενες ημέρες για τη συμφωνία είναι δημαγωγία. Η Siemens αποδέχεται ότι έχουν τηρηθεί οι όροι της συμφωνίας και δεν υπάρχει λόγος να ψηφιστεί νέα διάταξη».


Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μίλησε για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ που είχε ζητήσει και την ονομαστική ψηφοφορία και για «ακύρωση» της συμφωνίας.

Από τη Δημοκρατική Αριστερά ο Βασίλη Οικονόμου τόνισε ότι η «απόσυρση δημιουργεί ικανοποίηση στη Δημοκρατική Αριστερά». Ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος υποστήριξε ότι ορθώς αποσύρθηκε η διάταξη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς έκανε λόγο για συναλλαγή και θέατρο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ