2012-09-14 07:42:18
Φωτογραφία για Παρέμβαση Σαμαρά για τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ
Την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, προκάλεσαν οι δηλώσεις που φέρεται ότι έκανε ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Θάνος Κατσάμπας, περί ανάγκης τρίτου πακέτου βοήθειας προς την χώρα μας.

Ο κ. Σαμαράς επικοινώνησε με τον κ. Κατσάμπα και του εξέφρασε την δυσφορία του για τις δηλώσεις, για να πάρει την απάντηση ότι η συνέντευξη που έδωσε στην Wall Street Journal, ο εκπρόσωπός μας στο ΔΝΤ, παρερμηνεύθηκε.

Οι δηλώσεις αυτές δημιούργησαν σύγχυση τόσο στο ίδιο το Ταμείο όσο και στην ελληνική κυβέρνηση. Αρχικά σύμφωνα με τον ανταποκριτή του MEGA, Μιχάλη Ιγνατίου, πηγές του Ταμείου τόνισαν πως οι απόψεις αυτές είναι προσωπικές και δεν εκπροσωπούν τον οργανισμό.

Ο Τζέρι Ράις, εκπρόσωπος του ΔΝΤ, υποστήριξε πως δεν γίνεται λόγος για τρίτο πακέτο βοήθειας, αλλά για ανάγκη να μπει σε τροχιά υλοποίησης το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας προς την χώρα μας που έχει αποφασιστεί από τον Φεβρουάριο.


Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας τοποθετήθηκε επί του θέματος. Κύκλοι του κ. Στουρνάρα απορρίπτουν το ενδεχόμενο για τρίτο πακέτο και εκφράζουν την ενόχλησή τους, λέγοντας πως «τις θέσεις της χώρας της διαμορφώνουν μόνο ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών».

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Θάνος Κατσάμπας, με δήλωσή του υποστηρίζει ότι το άρθρο με δικές του δηλώσεις, «περιέχει, τουλάχιστον, τρεις σημαντικές ανακρίβειες», όπως τονίζει:

«Πρώτη και κύρια, είναι ότι οι δηλώσεις είχαν σχέση με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα που εγκρίθηκε από το Εκτελεστικό Συμβούλιο το Μάρτιο. Δεν υπήρξε ποτέ συζήτηση ή αναφορά σε "τρίτο πρόγραμμα διάσωσης", όπως λανθασμένα αναφέρει ο τίτλος του άρθρου.

Δεύτερη, δεν επέμενα ποτέ ότι πρέπει η Ευρωζώνη και η ΕΚΤ να πληρώσουν για την επιπλέον χρηματοδότηση. Δεν παίρνω καμία θέση σχετικά με τους εταίρους της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Η δήλωσή μου ήταν ότι το ΔΝΤ έχει παράσχει μία τετραετή χρηματοδότηση και ότι στην παρούσα συγκυρία δεν προβλέπεται πρόσθετη χρηματοδότηση.

Τρίτη, σ' όλα τα σχόλια αντανακλώνται οι προσωπικές μου απόψεις και δεν αντιπροσωπεύουν την άποψη είτε του ΔΝΤ είτε της ελληνικής κυβέρνησης. Το υπουργείο Οικονομικών έχει εκδώσει σωστά μια διευκρίνιση για το θέμα αυτό».

Ο κ. Κατσάμπας ζήτησε από την αμερικανική εφημερίδα να προβεί στις απαιτούμενες διορθώσεις.

iefimerida.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ