2012-09-17 19:23:34
Φωτογραφία για Νταβούτογλου: Τεχνητή η αντίθεση και η ξεχωριστή ταυτότητα των Ελλήνων...Κοινώς...ο Μογγόλος,μας αποκάλεσε τουρκόσπορους..
Το ακούσαμε κι αυτό!

Και θα ακούσουμε κι άλλα,όσο εμείς στέλνουμε "γατάκια" να κάνουν εξωτερική πολιτική με τους Τούρκους.

Τεχνητή είναι η αντίθεση και η ξεχωριστή ταυτότητα των Ελλήνων και των Αρμενίων, οι οποίοι θα έπρεπε να μην έχουν παρασυρθεί από τον εθνικισμό με αποτέλεσμα να αποσχιστούν από την φυσικό τους χώρο που ήταν η Οθωμανική αυτοκρατορία. Αυτή είναι η ανάλυση που κάνει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου με αφορμή τις συγκρούσεις στη Συρία και το Κουρδιστάν, διαχωρίζοντας τον ανατολικό από τον δυτικό εθνικισμό.

«Σε αντίθεση με την Ευρώπη, όπου προκάλεσε την ένωση διαλυμένων συνόλων, ο εθνικισμός ευνόησε στην Ανατολή τη διάσπαση και γέννησε τα έθνη κράτη, δημιουργώντας τεχνητές αντιθέσεις και ταυτότητες», σημείωσε ο κ. Νταβούτογλου μιλώντας στην εφημερίδα Hurriyet. Μάλιστα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας στάθηκε ιδιαίτερα στη δημιουργία των εθνικών κρατών στον τέως οθωμανικό χώρο σημειώνοντας πως «πριν από δύο αιώνες αποσχίστηκαν με τη διαδικασία αυτή από την τουρκική εκδοχή των «οργανικών συνόλων» οι Αρμένιοι, οι Άραβες, οι Έλληνες και πολλές άλλες εθνοτικές και θρησκευτικές ταυτότητες».


Η νεοοθωμανική αυτή ανάλυση του κ. Νταβούτογλου ήρθε ως απάντηση στο ερώτημα του δημοσιογράφου σχετικά με τα σχέδια της Άγκυρας για το κουρδικό, το οποίο πέρα από θέμα εσωτερικής ασφάλειας για τη γειτονική χώρα, μπορεί να αποσταθεροποιήσει την ευαίσθητη γεωπολιτικά περιοχής της Μέσης Ανατολής.

«Ο εθνικισμός, ως ιδεολογία του 19ου αιώνα, συγκέντρωσε στην Ευρώπη τα διχοτομημένα, λόγω φεουδαλισμού σύνολα. Σε μάς, όμως, διέλυσε τα ιστορικά οργανικά σύνολα και δημιούργησε προσωρινές και τεχνητές αντιθέσεις και ταυτότητες. Ήλθε η ώρα να τα βάλουμε με την αποσχιστική αυτή κουλτούρα. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε νέες αποσπάσεις» σημείωσε ο κ. Νταβούτογλου προσθέτοντας πως «οι πολιτισμικές ταυτότητες και οι γλώσσες έχουν αξία από πλευράς της ανθρωπότητας, αλλά αυτό θα πρέπει να ερμηνευθεί ως μέσο ενότητας και όχι απόσχισης και με τρόπο που θα ενισχύσει τη συνείδηση της κοινής καταγωγής».........--> -->
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ