2012-09-19 07:35:48
Φωτογραφία για ΑΝΩ-ΚΑΤΩ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑΈνταση λόγω σχολικών βιβλίων
Τηλέμαχος Κόκκος

Δεν λένε να ησυχάσουν τα Βαλκάνια όπου καθημερινά σχεδόν οι αντιθέσεις μεταξύ των κρατών δυναμώνουν. Στη βουλγαρικής μειονότητα που ζει στο Μποσίλεγκραντ της Σερβίας, οι γονείς αποφάσισαν να μην στείλουν τα παιδιά στο σχολείο έως ότου βρεθεί λύση στο θέμα των βιβλίων.

Η μειονότητα ζητά να διανεμηθούν στους μαθητές της βιβλία στη βουλγαρική γλώσσα, κάτι που δεν είναι και το καλύτερο για τους Σέρβους που κι' αυτοί έχουν προβλήματα με τους Βούλγαρους.

Επικεφαλής της Βουλγαρικής κοινότητος ο Alexandar Dimitrov, που όπως τόνισε συναντήθηκε με τον Σέρβο Υπουργό παιδείας και περιέγραψε με λεπτομέρειες τα  προβλήματα που αντιμετωπίζουν όπως είπε τόσο οι μαθητές όσο και οι γονείς τους.

Οι γονείς θέλουν να συναντηθούν επειγόντως με τον Δήμαρχο (Σέρβο) του Μποσίλεγκραντ Βλαντιμίρ Ζαχαρίεφ αλλά και με τον Πρόεδρο του Βουλγαρικού Εθνικού συμβουλίου Ζόραν Πέτροφ.

Να σημειώσουμε πως το πρόβλημα αυτό κρατά εδώ και πολλά χρόνια και οι Βούλγαροι ρίχνουν ευθύνες τόσο στον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου όσο και στον Δήμαρχο.
 
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ