2012-10-01 09:18:48
Φωτογραφία για ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΣΤΕΦΑΝ ΦΟΥΛΕ
Η επίσκεψη του Επιτρόπου για τη Διεύρυνση Στέφαν Φούλε, σήμερα στην Αθήνα,  πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριν τη δημοσιοποίηση, της ετήσιας έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόοδο της διαδικασίας διεύρυνσης και επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα παρά την μεγάλη κρίση που διέρχεται, εξακολουθεί ν' αποτελεί σημαντικό παίκτη σ' αυτή τη διαδικασία, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, σε άμεση γειτονιά με τις υπό ένταξη χώρες των Δ. Βαλκανίων και την Τουρκία.

Οι προβλεπόμενες συναντήσεις του κ. Φούλε με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών και τον υφυπουργό Εξωτερικών, αναμένεται σύμφωνα με ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές στην Αθήνα, να αποτελέσουν ευκαιρία συζήτησης και για το θέμα της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ.

Ενόψει αυτής της επίσκεψης, ο κ. Φούλε έκανε στο ΑΜΠΕ δηλώσεις για την πορεία της ενταξιακής διαδικασίας της ΠΓΔΜ και της Τουρκίας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανέφερε ο Επίτροπος, θα αξιολογήσει τις προσπάθειες που έκανε η ΠΓΔΜ τον περασμένο χρόνο και αυτές που καταβλήθηκαν στο πλαίσιο του Υψηλού Επιπέδου Ενταξιακού Διαλόγου, στην επικείμενη έκθεση προόδου, η οποία θα υιοθετηθεί και θα δημοσιευτεί από την Επιτροπή στις 10 Οκτωβρίου. Με δεδομένη αυτή την αξιολόγηση, θα υποδείξουμε τα επόμενα βήματα. Ως προς την Τουρκία, ανέφερε ότι ισχύει επίσης η αξιολόγηση μέσω της έκθεσης προόδου της 10ης Οκτωβρίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ