2012-10-03 16:39:42
Φωτογραφία για Μέχρι το 2030 το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ, ο οποίος τυχαία ιδιωτικοποιείται!
Δεν είναι τυχαίο πως πριν λίγο καιρό αποφάσισαν να ξεπουλήσουν τον ΟΠΑΠ...Φυσικά και θα υπήρξε κάποια "εσωτερική" ενημέρωση για αυτή την πρόοδο του μονοπωλίου και φυσικά δεν θα την άφηναν να πάει χαμένη. Αν και λένε πως πήραν τα μέτρα τους ώστε να ο ΟΠΑΠ να μην έχει αθέμιτο οικονομικό πλεονέκτημα, κανείς δεν είναι σίγουρος ότι δεν θα βρουν κάποιο από τα γνωστά "παραθυράκια" για να βγάλουν κάποιοι μερικά εκατομμύρια παραπάνω.

Μακάρι να βγούμε ψεύτες αλλά όλοι εδώ θα είμαστε και θα τα δούμε όταν αρχίσουν να ανακοινώνονται οι ισολογισμοί και τα κέρδη Στον πυρετό του ξεπουλήματος...δώρο και ο ΟΠΑΠ!

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που κοινοποιήθηκαν από την Ελλάδα προς την Κομισιόν, ο ΟΠΑΠ θα επωφεληθεί από την παράταση του αποκλειστικού δικαιώματος για τη λειτουργία 13 τυχερών παιχνιδιών κατά 10 έτη, μέχρι το 2030, και από τη χορήγηση της αποκλειστικής άδειας λειτουργίας των 35.000 VTLs για 10 χρόνια, μέχρι το 2022.


Η ανακοίνωση της Κομισιόν:

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέτρεψε στην Ελλάδα, βάσει των κανόνων για τις κρατικές ενισχύσεις, να παρατείνει έως τα τέλη του 2030 τα αποκλειστικά δικαιώματα του ΟΠΑΠ, του ελληνικού δημόσιου φορέα τυχερών παιχνιδιών, για 13 τυχερά παιχνίδια και να χορηγήσει στον ίδιο φορέα αποκλειστική άδεια εκμετάλλευσης 35.000 βιντεοτερματικών λαχειοφόρου αγοράς (Video Lottery Terminals - VLT) έως το 2022. Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο ΟΠΑΠ θα καταβάλει κατάλληλο τίμημα για τα αποκλειστικά δικαιώματα και την άδεια εκμετάλλευσης VLT και ότι, συνεπώς, δεν αποκομίζει αθέμιτο οικονομικό πλεονέκτημα.

Ο αρμόδιος για τον ανταγωνισμό Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Χοακίν Αλμούνια δήλωσε σχετικά τα εξής: "Η Ελλάδα συνεργάσθηκε πλήρως με την Επιτροπή για να εξασφαλιστεί ότι ο ΟΠΑΠ δεν θα αποκομίσει αθέμιτα οικονομικά πλεονεκτήματα από την παράταση της ισχύος των αποκλειστικών του δικαιωμάτων και της άδειας εκμετάλλευσης βιντεοτερματικών λαχειοφόρου αγοράς.
psifiakoohiro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ