2012-10-04 14:40:04
Φωτογραφία για 15 Εθελοντικές Ομάδες της Θεσσαλονίκης γιορτάζουν τα 100 χρόνια απελευθέρωσης και εθελοντισμού
από το Γραφείο Τύπου

«100 χρόνια απελευθέρωση, 100 χρόνια εθελοντισμός» είναι το θέμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 5, 6 και 7 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή 15 εθελοντικών ομάδων της πόλης που υπάγονται στη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η εκδήλωση, που θα λάβει χώρα στο πλακόστρωτο του Λευκού Πύργου, πραγματοποιείται με αφορμή τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και σκοπό έχει να προβάλει στο κοινό την έννοια του εθελοντισμού, αλλά και να παρουσιάσει τη διαχρονική του πορεία στην πόλη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εθελοντές, από διασωστικές κυρίως ομάδες, θα ενημερώνουν τον κόσμο για το έργο τους και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να βοηθήσει και να συμμετάσχει, ενώ ταυτόχρονα θα πραγματοποιούνται προβολές video, ομιλίες και παρουσιάσεις. Επίσης, θα γίνουν επιδείξεις Α’ βοηθειών, δασοπυρόσβεσης, τεχνικών διάσωσης στο υγρό στοιχείο, τεχνικών προσέγγισης και αντιμετώπισης τραυματιών σε αντίξοες συνθήκες και βραβεύσεις εθελοντών.


Η εκδήλωση θα ξεκινήσει την Παρασκευή 5 Οκτώβρη, στις 5 το απόγευμα, ενώ το σαββατοκύριακο το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται τα περίπτερα των εθελοντικών ομάδων από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι εξής εθελοντικές ομάδες: Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, Εθελοντική Ομάδα Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης, Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δήμου Θεσσαλονίκης, Έλληνες Διασώστες, Διασωστική Ομάδα Αγίου Παύλου, Εθελοντές Δήμου Θέρμης, Σύλλογος Καταδρομέων Βορείου Ελλάδος, Ελληνική Διασωστική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών, Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων, Εθελοντές Δήμου Μίκρας, Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών, Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Επανομής.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι εταιρείες My Energy Home, Gruppo Manologlou Gas Υγραεριοκίνηση, Hobbi Θ. Καρασαββίδης, Alba WC και το Principal Club Theatre.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ 3, ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ και το περιοδικό AUTO Τρίτη.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ