2012-10-05 15:01:08
Φωτογραφία για Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα η δίκη των 12 συλληφθέντων
Ελεύθεροι αφέθηκαν, μετά την άσκηση δίωξης, και οι 12 εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που συνελήφθησαν στα χθεσινά πρωτοφανή επεισόδια στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας. Η δίκη τους στο αυτόφωρο αναβλήθηκε για τη Δευτερα στις 9 το πρωί Νωρίτερα, ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για τα αδικήματα της αντίστασης κατά της αρχής, απρόκλητης διακεκριμένης φθοράς, απόπειρας απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Οι κατηγορούμενοι συνοδευόμενοι από ισχυρότατη αστυνομική δύναμη και κάτω από τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες συγκεντρωμένων συναδέλφων τους, οδηγήθηκαν στη συνέχεια στο αυτόφωρο απ' όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για τη δίκη τους.

Σε δηλώσεις της στη δημόσια ραδιοφωνία, η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σχολίασε ότι «το πρωτοφανές είναι πως υπάρχουν άνθρωποι αφημένοι κυριολεκτικά στο έλεος, απλήρωτοι, χωρίς καμία διασφάλιση του μέλλοντος και με αποφάσεις που εκφράζουν πλήρη ευθύνη κυβερνήσεων». Κληθείσα εξάλλου να σχολιάσει τη συμπεριφορά των διαδηλωτών στο ΥΕΘΑ, απάντησε: «Οι εργαζόμενοι φτάνουν σε ένα σημείο απόγνωσης. Τι μπορούν να κάνουν; Τι να σας πω; Τουλάχιστον, δεν μπορώ να πω -δεν έχω στοιχεία- ότι είχαν αποφασίσει -είτε γίνει, είτε όχι το ραντεβού- να κάνουν κατάληψη στο υπουργείο Αμυνας», αλλά «οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ερχεται η Μέρκελ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ερχεται η Μέρκελ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ