2012-10-06 09:19:02
Φωτογραφία για Διαδηλωτές κατέβασαν την ελληνική σημαία στην πρεσβεία μας στην Μπολόνια
Όσο περνά ο καιρός γίνεται περισσότερο κατανοητό ότι η οικονομική κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Πολίτες από χώρες όλης της Ευρώπης συμμετέχουν σε διαδηλώσεις και ζητούν ποιο δίκαια πολιτική και σταμάτημα στις ατέρμονες περικοπές.

Ιταλοί διαδηλωτές πέταξαν αυγά, μπογιές και κατέβασαν τη σημαία στο ελληνικό προξενείο στην Μπολόνια. Το έκαναν ως πράξη αλληλεγγύης προς στον ελληνικό λαό και για όσους μάχονται τον φασισμό.

Οι διαδηλωτές συμμετείχαν σε διαμαρτυρία κατά των μέτρων λιτότητας στην Μπολόνια, στη βόρεια Ιταλία. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης στη διαδήλωση έλαβαν μέρος περίπου 1.500 φοιτητές.

Η εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα γράφει ότι διαδηλωτές κατέβασαν από τον ιστό την ελληνική σημαία. Στο κέντρο της Μπολόνιας επανειλημμένα ακούστηκε στο σύνθημα «σε ένδειξη αλληλεγγύης με τον ελληνικό λαό και με όσους μάχονται τον φασισμό».

Επίσης σε παράλληλη διαδήλωση των φοιτητικών οργανώσεων για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας, στο Μιλάνο, εκδηλώθηκαν έντονες συγκρούσεις με την αστυνομία, με 15 προσωρινές κρατήσεις.

http://www.aegeantimes.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ