2012-10-06 09:25:02
Φωτογραφία για Μυστηριώδης Εξαφάνιση Αμερικανού Ιερέα και της Φίλης του στην Ελλάδα
Ο Christiaan Kappes, ένας Αμερικανός ιερέας 36 ετών που έκανε το διδακτορικό του στη Θεσσαλονίκη, εξαφανίστηκε σύμφωνα με την οικογένεια του.

Όπως αναφέρει το Fox59 News, η οικογένεια του πιστεύει ότι κινδυνεύει η ζωή του ή μπορεί ακόμα και να είναι νεκρός.

Πριν τρεις ημέρες, ο πατήρ Kappes τηλεφώνησε στους γονείς του στην Ιντιάνα να τους πει ότι προσπαθούσε να διαφύγει από την χώρα με τη μεταφράστρια του και στενή του φίλη Ιωάννα Λεκάκου γιατί η τελευταία είχε εμπλακεί σε μία έντονη διαμάχη σχετικά με οικογενειακή κληρονομιά. «Eίπε στον πατέρα μου τη Δευτέρα» είπε η Nadia Charcap, αδελφή του πατέρα Kappes, «Εάν δεν έχεις νέα μου σε 12 με 24 ώρες, θα είμαι νεκρός».

«Είπε ότι η οικογένεια της έχει βαλθεί να πάρει τα χρήματα που κληρονόμησε και δεν θα τους σταματήσει τίποτα ακόμα και να της κάνουν κακό προκειμένου να πάρουν αυτά τα χρήματα» είπε η Charcap. «Τον ρώτησα εάν πίστευε ότι η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο, εάν νόμιζε πώς κάτι δεν πήγαινε καλά, και εκείνος είπε «‘Οχι, απλά είναι μια ομάδα τραμπούκοι.»


Αναφέρεται ότι ο πατήρ Κappes είπε στην οικογένεια του πώς ήθελε να βεβαιωθεί ότι η Λεκάκου παρέμενε ασφαλής. Νωρίς το πρωί της Δευτέρας τους τηλεφώνησε πάλι και τους είπε ότι κάποιος απείλησε να σκοτώσει τη Λεκάκου και πως πίστευε ότι και ο ίδιος αποτελούσε στόχο....

Σύμφωνα με πληροφορίες του Fox59, ο πατήρ Κappes πήγε στην Αμερικανική Πρεσβεία για βοήθεια, αλλά αργότερα έφυγε και μάρτυρες είπαν ότι οδηγήθηκε στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Ο Virgil Kappes είπε στο Fox59 ότι μίλησε σε έναν ιερέα στην Ελλάδα που φέρεται να άφησε το γιο του και τη Λεκάκου στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Η οικογένεια είπε ότι και οι δύο τους επρόκειτο να ταξιδέψουν στην Ιντιανάπολη σε ξεχωριστές πτήσεις. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουν, κανείς τους δεν κατάφερε να επιβιβαστεί.

Αξιωματούχος του υπουργείου εξωτερικών της Αμερικής επιβεβαίωσε την είδηση της εξαφάνισης στο Greek Reporter.

Ο Αμερικανός ιερέας πήγε στην Ελλάδα πριν τρία χρόνια ως μέλος πιλοτικού προγράμματος που οργάνωσε το Βατικανό και η κυβέρνηση της Ελλάδας μέσα από το οποίο ο ίδιος και άλλοι Καθολικοί θα έπαιρναν ανώτερο πτυχίο στην Ελλάδα στην Ελληνική Ορθόδοξη Θεολογία.

O Greg Otolski, Διευθυντής Επικοινωνιών της Αρχιεπισκοπής στην Ινδιανάπολη, έστειλε την ακόλουθη δήλωση στο Fox59 News:

«Η Αρχιεπισκοπή της Ινδιανάπολης έχει ενημερωθεί σχετικά με την υπόθεση που αφορά στον πατέρα Christiaan Kappes. Έχουμε συζητήσει το θέμα με την οικογένεια του και τις εκκλησιαστικές αρχές. Ανησυχούμε που η οικογένεια του δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του τις τελευταίες μέρες. Προσευχόμαστε να είναι καλά ο πατέρας Κappes και η οικογένεια του, και να επιστρέψει ασφαλής στις Ηνωμένες Πολιτείες.»

Ο Wayne M. Stanley, Γραμματέας Τύπου του Γερουσιαστή Richard Lugar απάντησε με την εξής δήλωση:

"Tο γραφείο μας βρίσκεται σε επικοινωνία με την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα και με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Αμερικανών Πολιτών εκ μέρους της οικογένειας του πατέρα Κappes. Στη συνέχεια αυτών των συνομιλιών, από σήμερα το γραφείο μας έχει επικοινωνήσει με το τοπικό γραφείο του FBI στην Ινδιανάπολη για να βοηθήσει την οικογένεια στον εντοπισμό του πατέρα Κappes. Όπως σε κάθε περίπτωση, το έμπειρο διερευνητικό προσωπικό του Γερουσιαστή Lugar χρησιμοποιεί τα μέσα του για παροχή κάθε βοήθειας προς την οικογένεια του πατέρα Κappes. Ευελπιστούμε να εντοπισθεί ο πάτερ Κappes πολύ σύντομα."

Σύμφωνα με το γραφείο του Γερουσιαστή Lugar, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διερευνά την υπόθεση και συνεργάζεται με τον επικεφαλής της Υπηρεσιάς Αμερικανών Πολιτών στην Ελλάδα.

http://mikromeseos.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ