2012-10-06 11:15:02
Φωτογραφία για Επιδείνωση της παγκόσμιας οικονομίας βλέπει το ΔΝΤ
Αναθεωρεί τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «βλέποντας» ύφεση της Ευρωζώνης φέτος και επιστροφή σε αναιμικούς ρυθμούς ανάπτυξης την επόμενη χρονιά Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt σε έκθεσή του, που θα δοθεί στη δημοσιότητα την επόμενη εβδομάδα, ο διεθνής οργανισμός υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις τους για τη μεγέθυνση του παγκόσμιου ΑΕΠ στο 3,3% φέτος και 3,6% το 2013, έναντι αρχικών εκτιμήσεων για 3,4% και 3,9% αντίστοιχα.

Οι αναλυτές του ΔΝΤ υπολογίζουν ότι η οικονομία της Ευρωζώνης θα συρρικνωθεί το 2012 κατά 0,4%, ενώ θα αναπτυχθεί την επόμενη χρονιά με ρυθμούς μόλις 0,2%. Προς τα κάτω αναθεωρούνται και οι προβλέψεις για την ανάπτυξη των μεγάλων αναδυόμενων το 2013.

Για την Κίνα η εκτίμηση αναθεωρείται στο 8,2% από 8,4%, για την Ινδία στο 6% από 6,6% και για τη Βραζιλία στο 4% από 4,7%. Στην έκθεσή του το ΔΝΤ θα επισημαίνει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι οι προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης εξαρτώνται από «τη λήψη αποφασιστικών πολιτικών αποφάσεων για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη και τις ΗΠΑ».
thestival.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ