2012-10-06 15:37:57
Φωτογραφία για O Τόμσεν παίρνει τις ζωές των Ελλήνων.
«Είτε μείνει είτε φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, ο Δανός Πολ Τόμσεν, θα παραμείνει ένας μισητός άνθρωπος στην Ελλάδα. Αυτές τις μέρες είναι στην Αθήνα για να αποφασίσει την τύχη της Ελλάδας». Έτσι ξεκινά το κείμενό της η Δανέζικη ταμπλόιντ εφημερίδα Ekstra Bladet, όπου περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα τον βίο και την πολιτεία του «σκληρού» του ΔΝΤ, επίσης Δανού Πολ Τόμσεν, στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο 57χρονος Τόμσεν είναι «σχεδόν άγνωστος στη Δανία, αλλά κορυφαίος διαπραγματευτής του ΔΝΤ, ο οποίος μαζί με ελεγκτές από την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αξιολογήσει αν η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της».

 Η εφημερίδα αποκαλεί τον Τόμσεν «ταλαντούχο» και τον παρομοιάζει με έναν «χειρούργο ο οποίος με το λεπτεπίλεπτο νυστέρι του βάζει τέρμα στις ζωές των άλλων»/ Ο «φιλόδοξος» Πολ Τόμσεν «αμοίβεται όσο 35 Έλληνες ή 53 Πορτογάλοι», επισημαίνεται στο άρθρο, την ίδια ώρα που «υποχρεώνει τους Έλληνες και τους Πορτογάλους να εργάζονται για μισθούς πείνας που να τρώνε ψωμί και νερό, όπως έγραψε το keeptakingreece».


Ο Τόμσεν περιγράφεται στο άρθρο ως ήσυχος αλλά σκληρός και ο πιο αποφασισμένος της Τρόικα ενώ περιγράφει ένα περιστατικό της συνάντησής του με τον Γιάννη Στουρνάρα.

 Ο Έλληνας υπουργός -υποτίθεται- του έδειξε μια τρύπα στο παράθυρο: «Βλέπεις αυτό στο παράθυρο; Είναι μια σφαίρα από διαδηλωτή. Θες να ανατρέψεις την κυβέρνηση;» του φώναξε σύμφωνα με την δανέζικη εφημερίδα ο Γιάννης Στουρνάρας, που απείλησε να παραιτηθεί. «Αυτό δεν με αφορά» ήταν η απάντηση του Τόμσεν.

Συνεχίζοντας, το άρθρο τονίζει ότι ο Τόμσεν δεν επηρεάζεται από την κριτική.

«Το έδειξε άλλωστε όταν ήταν σε μια εκδήλωση στο London School of Economics απαίτησε μειώσεις μισθών στην Ελλάδα.

Τον γιουχάισαν Έλληνες φοιτητές. Ο ίδιος δεν απάντησε».................... iefimerida.gr.......
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ