2012-10-06 18:35:12
Φωτογραφία για Αισιοδοξία Λαγκάρντ για την πορεία των διαπραγματεύσεων..
Η πορεία των διαπραγματεύσεων της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση, στο κεφάλαιο δημοσιονομικής προσαρμογής ήταν «πολύ καλή και εποικοδομητική» δήλωσε από το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,Κριστίν Λαγκάρντ.Οι συζητήσεις, όπως πρόσθεσε, αφορούν, επίσης, ζητήματα δομικών μεταρρυθμίσεων και βιωσιμότητας χρέους. 

Την ίδια ώρα, ο κοινοτικός Επίτροπος επί Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, επίσης έκανε λόγο για πρόοδο, σημειώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις είχαν προχωρήσει και ότι η σύναψη συμφωνίας είναι δυνατή κατά τις επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται ότι στο ίδιο γενικά μήκος κύματος κινήθηκαν το Σάββατο δηλώσεις αξιωματούχου του υπουργού Οικονομικών που επισήμανε ότι στην τελευταία συνάντηση του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα υπήρξε πρόοδος τόσο στο δημοσιονομικό σκέλος όσο και στο διαρθρωτικό.

Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι «αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε τη Δευτέρα στο Eurogroup είναι μία θετική τοποθέτηση από τους προϊσταμένους τους, την κ. Λαγκάρντ, τον κ. Ρεν και τον κ. Ντράγκι, που να λέει ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος».


Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της πολυαναμενόμενης έκθεσης για την πορεία του προγράμματος, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας σε συγκέντρωση της νεολαίας των Χριστιανοδημοκρατών στο Ροστόκ επισήμανε ότι «θεωρώ δεδομένο ότι η τρόικα θα μας δώσει μια τίμια έκθεση».

Η κ. Μέρκελ επισήμανε ότι βρίσκεται σε πολύ στενή επαφή με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για το τι πρέπει ακόμη να γίνει, διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν μπορεί ακόμη να γνωρίζει ποια συμπεράσματα θα πρέπει να εξαχθούν από την έκθεση.

πηγη:tovima
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ