2012-10-09 22:31:06
Φωτογραφία για Μ. Φέκτερ: Εντός ευρώ και το 2013 η Ελλάδα
Την πεποίθησή της ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται και το 2013 στο ευρώ εξέφρασε σήμερα η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ, επισημαίνοντας πως αποτελεί ακλόνητη βούληση όλων των ομολόγων της στην Ευρωζώνη να διατηρήσουν τη συνοχή της νομισματικής ένωσης και να ενισχύσουν τις προβληματικές χώρες, μέσα από μεταρρυθμίσεις.

Σε συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», η κ. Φέκτερ σημειώνει πως η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα μπορεί να ληφθεί μόνο μετά την παρουσίαση της τελικής έκθεσης της «τρόικας». Μόνο μετά από την έκθεση αυτή θα υπάρχει η βάση για τη λήψη απόφασης, δηλώνει η Αυστριακή ΥΠΟΙΚ, ενώ θεωρεί σημαντικό και το κατά πόσον η Ελλάδα έχει τηρήσει τους όρους.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος, λέει πως θα πρέπει να αναμένεται η τελική έκθεση, καθώς οι όποιες περαιτέρω αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν στη βάση σοβαρών αποτελεσμάτων. Αυτή τη στιγμή, φήμες και εικασίες δεν βοηθούν κανέναν και η Ελλάδα θα πρέπει να είναι σε θέση, από οικονομική άποψη, να σταθεί και πάλι στα πόδια της, αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Φέκτερ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ