2012-10-14 11:43:19
Φωτογραφία για GP Κορέας:Νικητής ο Φέτελ που πέρασε στο +6!
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ νίκησε στο κορεάτικο Grand Prix και πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των οδηγών. Τρίτος στον αγώνα και έξι βαθμούς πίσω του ο Φερνάντο Αλόνσο.

Ο Φερνάντο Αλόνσο θα μπορέσει να πάρει μια βαθιά ανάσα, όταν η Φόρμουλα 1 ολοκληρώσει τα φετινά ταξίδια της στην Ασία!

Βλέπετε, ο Σεμπάστιαν Φέτελ αναδεικνύεται σε... φθινοπωρινό βασιλιά στην ασιατική ήπειρο μετά την επικράτηση του στην Κορέα, την τρίτη συνεχόμενη νίκη του μετά από τη Σιγκαπούρη και την Ιαπωνία.

Ο Φέτελ νίκησε τον τιμέιτ του στη Red Bull Racing, Μαρκ Γουέμπερ και έγινε ο πρώτος οδηγός με τέσσερις νίκες φέτος. Ο Αλόνσο ήταν τρίτος και κράτησε τον Φελίπε Μάσα πίσω του και περιόρισε την απώλεια βαθμών. Πλέον ο Φέτελ προηγείται στη βαθμολογία και η διαφορά είναι στους έξι βαθμούς, τρεις αγώνες πριν από το τέλος του πρωταθλήματος.

Στις 25 νίκες έφτασε ο 25χρονος Φέτελ από το Χέπενχαϊμ και έπιασε στην 6η θέση δύο "μύθους" της Φόρμουλα 1, τον Τζιμ Κλαρκ και τον Νίκι Λάουντα.


Στην εκκίνηση ξεκίνησε δεύτερος, αλλά στην πρώτη στροφή έστριψε πρώτος, νικώντας τον poleman Μαρκ Γουέμπερ. Ο Αλόνσο προσπέρασε τον Λιούις Χάμιλτον (McLaren).

Γρήγορη McLaren, κακός αγώνας

Τα μονοθέσια της βρετανικής ομάδας ήταν γρήγορα στην Κορέα, ωστόσο οι δύο οδηγοί της αντιμετώπισαν σειρά προβλημάτων. Ο Τζένσον Μπάτον (McLaren) εγκατέλειψε στον πρώτο γύρο, όταν χτυπήθηκε από τον Καμούι Κομπαγιάσι (Sauber) και ενώ είχε ήδη γίνει το... τυρί στο σάντουιτς των δύο Sauber. Εκνευρισμένος ο Μπάτον χαρακτήρισε "ηλίθιο" τον Κομπαγιάσι στο team radio.

Ο Χάμιλτον από την άλλη τερμάτισε μόλις 10ος, κάνοντας τρία pit-stops και αντίκρισε την καρό σημαία, κουβαλώντας ένα κομμάτι πράσινο astroturf ανάμεσα στα ελαστικά του. Προσπέρασε πολλούς οδηγούς, τον προσπέρασαν αρκετοί οδηγοί ανάμεσα τους ο Κίμι Ράικονεν (Lotus) που τερμάτισε πέμπτος και ο Νίκο Χούλκενμπεργκ (Force Ind ia), ο οποίος έκανε το προσπέρασμα του αγώνα. Διπλό προσπέρασμα σε Χάμιλτον και Ρομαίν Γκροζάν (Lotus).

Ο Γάλλος οδηγός, πολυσυζητημένος για τον τρόπο που οδηγεί και τα ατυχήματα που έχει προκαλέσει, έκανε έναν καλό αγώνα και τερμάτισε έβδομος. Μοναδική κακή στιγμή ήταν η σκόνη που έφερε μέσα στην πίστα σε μια... βόλτα του μακριά από την αγωνιστική γραμμή του.

Και τα "ταυράκια" της Toro Rosso ήταν μάχιμα με τον Ζαν-Έρικ Βερν και τον Ντάνιελ Ρικιάρντο να προσφέρουν στην ιταλική ομάδα τους βαθμούς της όγδοης και της ένατης θέσης.

Απογοητευτική και η Mercedes

Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα τα γερμανικά μονοθέσια δεν πήραν βαθμό. Ο Νίκο Ρόσμπεργκ είχε επαφή με τον Πέρες στην εκκίνηση και εγκατέλειψε, ενώ ο Μίκαελ Σουμάχερ τερμάτισε 13ος πίσω από τον Μεξικανό και τον Πολ ντι Ρέστα (Force India) δίχως να έχει το κατάλληλο μονοθέσιο για να υπερασπιστεί τη θέση του.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μπορούν;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μπορούν;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ