2012-10-16 21:39:18
Φωτογραφία για «Βόμβα» αποχώρησης από Ford
«Βόμβα» έσκασε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι από τη Ford, η οποία ανακοίνωσε ότι την επόμενη σεζόν δε θα βρίσκεται στο WRC λόγω της οικονομικής κρίσης. Ολοένα και πιο φτωχό γίνεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, αφού αποχωρούν οδηγοί και ομάδες, που έχουν συνδεθεί με την ιστορία του αθλήματος. Το 2008 η Subaru έκανε την αρχή και τέθηκε εκτός WRC λόγω οικονομικής κρίσης.

Πριν από λίγο καιρό ο Σεμπαστιάν Λεμπ γνωστοποίησε ότι δε θα δώσει μάχη για τον τίτλο, αλλά πως θα πάρει μέρος σε μερικούς αγώνες, ενώ δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από την ανακοίνωση της MINI ότι δε θα συνεχίσει στο σπορ. Αυτή τη φορά ήταν σειρά της Ford, η οποία έριξε... βόμβα με την ανακοίνωση της αποχώρησής της λόγω της οικονομικής κρίσης.

«Η Ford έχει μία μεγάλη και σπουδαία ιστορία στο WRC και η απόφαση αυτή δεν ήταν εύκολη. Αυτήν τη στιγμή όμως είμαστε σίγουροι ότι είναι καλύτερα για την εταιρεία να ελαττώσει την εμπλοκή της στο WRC και να διαθέσει τους πόρους της σε άλλους τομείς», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.


Για την εξέλιξη αυτή μίλησε ο αντιπρόεδρος μάρκετινγκ, πωλήσεων και σέρβις της Ford στην Ευρώπη, Ρολάντ ντε Βάαρντ, ο οποίος τόνισε πως δεν πρόκειται για μια εύκολη απόφαση. «Η Ford έχει μακρά και υπερήφανη ιστορία στο WRC και η απόφαση αυτή δεν ήταν εύκολη. Αυτήν τη στιγμή όμως είμαστε σίγουροι ότι είναι καλύτερα για την εταιρεία να ελαττώσει την εμπλοκή της στο WRC και να διαθέσει τους πόρους της σε άλλους τομείς.

Τρέφουμε μεγάλο σεβασμό προς την M-Sport και τον Μάλκολμ Γουίλσον, που έχουν αναλάβει την ομάδα της Ford WRC από το 1997 και δεν υπάρχει άλλος οργανισμός με τόση εμπειρία και πάθος για τη νίκη. Μέσα από τη συνεργασία μας, φτάσαμε στο σημείο το Ford Fiesta να γίνει μοντέλο προτίμησης σε αγώνες Ράλι και μακάρι αυτό να συνεχιστεί στο μέλλον».

Από τη μεριά του, ο Μάλκολμ Γουίλσον κατανοεί τις σκληρές αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν, όπως δήλωσε. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Ford Ευρώπης για την ενθουσιώδη υποστήριξη και την πίστη που επέδειξε στην ομάδα και τις 16 σεζόν. Κατανοούμε ότι χρειάστηκε να ληφθούν σκληρές αποφάσεις και ευελπιστούμε να συνεχίσουμε την ισχυρή τεχνική συνεργασία μας στο μέλλον», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της M-Sport, με την οποία συνεργαζόταν η Ford και που θα εξακολουθήσει να παρέχει αυτοκίνητα σε ιδιώτες.

Έτσι, πρέπει να θεωρείται δεδομένη η... μετακόμιση του Γιάρι Μάτι Λάτβαλα στη Volkswagen, ενώ ακόμα δεν είναι γνωστό το μέλλον του Πίτερ Σόλμπεργκ, ο οποίος βλέπει μέσα σε λίγα χρόνια δεύτερη ομάδα του να αποχωρεί από το WRC.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ξύλο στα Σκόπια!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ξύλο στα Σκόπια!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ