2012-10-16 21:43:03
Φωτογραφία για Βρετανία: Αποζημίωση εκατομμυρίων έλαβε η βασίλισσα των υποκλοπών
Επτά εκατομμύρια στερλίνες (περίπου 8,7 εκατ. ευρώ) έλαβε η Ρεμπέκα Μπρουκς όταν παραιτήθηκε από την κεφαλή της News International εν μέσω του σκανδάλου με τις υποκλοπές τον Ιούλιο του 2011. Το ακριβές ποσό δεν ανακοινώθηκε ποτέ από την εταιρεία, η οποία ανήκει στον μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοκ αλλά ο «Guardian» πληροφορήθηκε ότι κυμαίνεται από 6 ως 8 εκατ. στερλίνες (7,4 ως 9,9 εκατ. ευρώ).

Η Μπρουκς ξεκίνησε την καριέρα της ως γραμματέας στη «News of the World» το 1989 ώσπου κατέληξε να διευθύνει την εφημερίδα αυτή και, στη συνέχεια, τη «Sun». Διατήρησε την εμπιστοσύνη του Μέρντοκ ακόμη και μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου το οποίο αφορούσε τις αθέμιτες μεθόδους- υποκλοπές κ. ά.- με τις οποίες το έντυπο αποκτούσε τα θέματά του.

Η News International αρνήθηκε να σχολιάσει το ποσό της αποζημίωσης της Μπρουκς όμως τόνισε ότι μέρος των χρημάτων θα επιστραφεί αν κριθεί ένοχη στα δικαστήρια. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει αφορούν την υποκλοπή τηλεπικοινωνιών και την παρακώλυση δικαιοσύνης.


Η αποκάλυψη για την αποζημίωση της Μπρουκς αναμένεται να αποτελέσει θέμα προς συζήτηση στην ετήσια συνάντηση των μετόχων της μαμάς εταιρείας, News Corp που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στο στούντιο του καναλιού Fox στο Λος Αντζελες. Ορισμένοι πιστεύεται ότι θα ψηφίσουν κατά της παραμονής του Ρούπερτ Μέρντοκ στο τιμόνι της εταιρείας λόγω του σκανδάλου των υποκλοπών, όμως ο Αυστραλός πολυεκατομμυριούχος ελέγχει το 40% των ψήφων άρα είναι απίθανο να χάσει.

lamiareport.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ξύλο στα Σκόπια!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ξύλο στα Σκόπια!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ