2012-11-01 14:08:10
Φωτογραφία για Επιστολή Κατσιφάρα στους πολιτικούς αρχηγούς για το παραλιακό μέτωπο της Πάτρας
Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και προς τους πολιτικούς αρχηγούς Αλέξη Τσίπρα, Βαγγέλη Βενιζέλο, Πάνο Καμμένο, Φώτη Κουβέλη και Αλέκα Παπαρήγα με θέμα την απελευθέρωση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας απέστειλε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα και ενόψει των εξελίξεων με τη μεταφορά των λιμένων της χώρας στο Ταμείο Αξιοποιήσεως Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), έχει προκύψει ένα ζήτημα μείζονος σημασίας με το λιμάνι και την παραλιακή ζώνη της Πάτρας. Η Πάτρα, κύριε Πρόεδρε, διατηρεί μια στρεβλή, μοναδική και αρνητική ιδιαιτερότητα. Είναι η μόνη παραλιακή πόλη που δεν διατηρεί πρόσβαση στη θάλασσα και στην παραλιακή της ζώνη.

Η αποκατάσταση αυτής της πρόσβασης και η απελευθέρωση του παραλιακού μετώπου με την παραχώρησή του στο Δήμο Πατρέων, αποτελεί ένα διαχρονικό αίτημα της πόλης, που υποστηρίζεται, επίσης διαχρονικά, από το σύνολο των τοπικών φορέων και από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων.


Το αίτημα αυτό κατέστη παραπάνω και από προφανές αφότου κατασκευάστηκε και λειτουργεί το νέο λιμάνι που βρίσκεται στη νότια Πάτρα, γεγονός που έχει θέσει εκ των πραγμάτων ζήτημα απελευθέρωσης των χώρων του παλιού λιμανιού το οποίο έχει το μέτωπό του απέναντι σε ολόκληρη την Πάτρα.

Για το θέμα αυτό, δηλαδή για την παραχώρηση στο Δήμο Πατρέων ολόκληρης της παραλιακής ζώνης, έχουν υπάρξει αλλεπάλληλες κυβερνητικές δεσμεύσεις, έχουν υπογραφεί πρωτόκολλα συνεργασίας μεταξύ Δήμου Πατρέων και κυβέρνησης ενώ έχει εκδοθεί και πράξη προσωρινής παραχώρησης.

Εν τούτοις, νομοθετική ρύθμιση για την οριστική παραχώρηση δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ενώ αντίθετα πυκνώνουν οι φόβοι ιδιωτικοποίησης ολόκληρης της παραλιακής ζώνης και διαιώνισης του αποκλεισμού των Πατρινών από την πρόσβαση στην παραλία τους.

Αυτή η εκκρεμότητα πρέπει να αρθεί άμεσα και γι’ αυτό απευθύνομαι σε εσάς ζητώντας να αναληφθούν όλες οι πρωτοβουλίες για τη προετοιμασία, υποστήριξη και ψήφιση από τη Βουλή όλων των αναγκαίων ρυθμίσεων που θα αποδίδουν στο Δήμο Πατρέων την κυριότητα για την παραλιακή ζώνη της Πάτρας και την ευθύνη για την ανάπλαση και την ελεύθερη πρόσβαση των Πατρινών στην παραλιακή τους ζώνη».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η «αποκάλυψη» του άρθρου 4
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η «αποκάλυψη» του άρθρου 4
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ