2012-03-22 15:28:52
Φωτογραφία για «Μαχαίρι» στους μισθούς βάζουν οι επιχειρήσεις
Σε μειώσεις μισθών έως 20% προχώρησαν οι επιχειρήσεις από τις 14 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με δειγματοληπτικά στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας. Ειδικότερα, σε 45 επιχειρήσεις άνω των 50 ατόμων, έγιναν επιχειρησιακές συμβάσεις με μειώσεις μισθών 20,04% και σε 3.231 μικρές επιχειρήσεις με προσωπικό κάτω από 5 εργαζομένους υπέβαλαν στο ΣΕΠΕ καταστάσεις προσωπικού με μειώσεις 20,63%, κατά μέσον όρο, μέσω ατομικών συμβάσεων.

Οι μειώσεις αυτές αφορούν περίπου 15.000 εργαζόμενους.

Το τοπίο στην αγορά εργασίας αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς και είναι χαρακτηριστικό ότι σε ένα μήνα από την εφαρμογή του νόμου έχουν υπογραφεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 45 επιχειρησιακές συμβάσεις ενώ την περίοδο Οκτωβρίου 2011- Φεβρουαρίου 2102 είχαν υπογραφεί 65 επιχειρησιακές συμβάσεις σε όλη τη χώρα.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Εργασίας προωθεί για ψήφιση στη Βουλή ρύθμιση στην οποία προβλέπεται ότι από τις αρχές Οκτωβρίου οι επιχειρήσεις που είναι συνεπείς στην καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών θα έχουν όφελος μείωση κατά 5% των ασφαλιστικών εισφορών.

Από την 1η Απριλίου, η καταβολή των αποδοχών και των ασφαλιστικών εισφορών θα γίνεται υποχρεωτικά μέσω τραπέζης και ταυτόχρονα με την πληρωμή των αποδοχών, έτσι ώστε να ελέγχεται αν αποδίδονται οι εισφορές, οι οποίες αντιστοιχούν στους καταβαλλόμενους μισθούς. planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ