2012-03-22 15:30:48
Φωτογραφία για Το Mitsubishi Outlander επόμενης γενιάς (+PHOTO GALLERY)
Έντεκα χρόνια* από τότε που η Mitsubishi Motors Corporation (MMC), πρώτη επινόησε τον όρο “crossover”, παρουσιάζει την τρίτη γενιά αυτής της δημοφιλούς φιλοσοφίας στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης με την Επόμενη Γενιά Outlander. Μετά από 950.000+ πωλήσεις (από το τέλος Δεκεμβρίου 2011 – συμπεριλαμβανομένου του Airtrek/της πρώτης γενιάς Outlander) για τις πρώτες δύο γενιές από τον Ιούνιο του 2001, τα νέο μεσαίο crossover είναι περισσότερο εναρμονισμένο με τις απαιτήσεις των καιρών – ένα στρατηγικό και καινοτόμο premium όχημα ουσίας που βασίζεται σε μία ευέλικτη παγκόσμια πλατφόρμα και συνδυάζει αρμονικά:

- Χαμηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις- Προηγμένη ασφάλεια- Άνετη οδήγηση- Έξυπνη πρακτικότητα- Πρόσθετες ανέσεις

Η παρουσίαση της τρίτης γενιάς Outlander σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας γενιάς παγκόσμιων προϊόντων της Mitsubishi Motors, σύμφωνα με τα όσα έχει καταθέσει η MMC στο φιλόδοξο επιχειρηματικό σχέδιο “Jump 2013”, για μία πιο οικολογική Mitsubishi.


*Πρωτότυπο ”ASX” στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ 2001 – προάγγελος της πρώτης γενιάς Outlander (Airtrek στην Ιαπωνία)

Νέα σχεδιαστική γλώσσαΚατ’ επέκταση, όλη η οικογένεια αυτοκινήτων / crossover / SUV της MMC σταδιακά θα μυηθεί στη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία, όπως αποκαλύπτεται στο νέο Outlander. Η νέα γενιά υποδηλώνει τη νέα τεχνολογική προσέγγιση μιας παράδοσης σχεδόν 100 χρόνων της Mitsubishi όπως υπαγορεύουν οι ανάγκες του σήμερα.

Νέο σχήμαΈχοντας παρόμοιες διαστάσεις με το τρέχον μοντέλο, η τρίτη γενιά Outlander μήκους 4655mm εφαρμόζει πιστά τις σχεδιαστικές αρχές της Mitsubishi για ένα αξιόπιστο αυτοκίνητο με ‘Στιβαρό – Ασφαλές’ σχήμα που συνδυάζει εμφάνιση με καθαρές επιφάνειες όπως ήδη γνωρίζουμε από τα πρωτότυπα Concept PX-MiEV και Concept PX-MiEV II.

Το νέο Outlander παρέχει αίσθηση προστασίας και ασφάλειας στους επιβάτες – ένα ποιοτικό αυτοκίνητο ουσίας, απαλλαγμένο από φθηνά στυλιστικά στολίδια, σχεδιασμένο για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων χάρη στο καινοτόμο σύστημα κίνησης.

Λιτή αλλά δυναμική, η εξωτερική σχεδίαση του Outlander αναδεικνύεται από μία λεπτή εμπρός αεροδυναμική μάσκα με λαμπερές μεταλλικές μπάρες να προστατεύουν το πολύτιμο έμβλημα των Τριών Διαμαντιών εν μέσω των ανάγλυφων προβολέων.

Η ίδια εικόνα ποιότητας συνεχίζεται και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου με premium στοιχεία ανώτερων προδιαγραφών (επενδυμένες επιφάνειες, μαλακό φινίρισμα, ασημί ή ξύλινα ένθετα*, στοιχεία από γυαλιστερό μαύρο…) να κοσμούν το ταμπλό το οποίο έχει σχεδιαστεί για καλύτερη συγκέντρωση του οδηγού. Περιλαμβάνονται χειριστήρια στο τιμόνι και υψηλής ανάλυσης και ευανάγνωστες ενδείξεις.

*Ανάλογα με τις αγορές και τα μοντέλα

Νέα αρμονίαΣαν γνήσιος απόγονος του Outlander, η τρίτη γενιά του μοντέλου μπορεί να μεταφέρει 5 ή 7 άτομα* με άνεση και ασφάλεια. Ωστόσο, έχοντας την υποστήριξη μιας ισχυρής, ηλεκτρονικής αρχιτεκτονικής, το νέο Outlander προσφέρει τώρα ένα μίγμα στοιχείων όπως:

Χαμηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις:

 -εξέλιξη των βενζινοκινητήρων και Clean Diesel της Mitsubishi:

Για παράδειγμα, στην Ευρώπη, το νέο Outlander θα διατίθεται με δύο κινητήρες:

• Τον “4J11” της MMC – ένα βενζινοκινητήρα 2.0l 110 kW (150ps) που τώρα εφοδιάζεται με νέο σύστημα βαλβίδων.• Τον “4N14” της MMC – έναν 2.2l Clean Diesel 110 kW (150ps) με πολλές καινοτομίες (συμπερ. πολύ χαμηλού λόγου συμπίεσης 14.9:1, κλπ,…) και βελτιώσεις για υψηλές επιδόσεις και χαμηλούς ρύπους,

- νέο σύστημα Automatic Stop & Go*

- νέο 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο*

- μείωση βάρους (βελτιστοποίηση της δομής του αμαξώματος, αυξημένη χρήση πρεσαριστών πάνελ από ατσάλι υψηλής αντοχής,…),

- … όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα μειωμένη κατανάλωση και λιγότερους ρύπους - στόχος κάτω από 130 g/km*

 Πρόσθετη ασφάλεια:

- Adaptive Cruise Control *:

Το σύστημα διατηρεί μία ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα ακόμα και σε πολύ χαμηλές ταχύτητες σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας.

- Forward Collision Mitigation *:

Το σύστημα ανιχνεύει εμπόδια στο δρόμο μπροστά από το αυτοκίνητο και ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα για την αποφυγή μιας σύγκρουσης.

- Lane Departure Warning *,

 Το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό ότι το αυτοκίνητο τείνει να βγει από τη λωρίδα του μέσω οπτικής ένδειξης και ηχητικού σήματος.

*Ανάλογα με τις αγορές και τα μοντέλα,

- προβολείς xenon Super-HiD “Wide Vision” *.

 Περίπου 1,4 φορές ισχυρότεροι από τους συμβατικούς προβολείς HID, παράγουν δέσμη 1.350-lumen που φωτίζει μία μεγάλη περιοχή 80°x 2 συνολικά, αντί 42° x 2 των συμβατικών HiD.

 Άνετη οδήγηση:

- τώρα διζωνικό σύστημα A/C*,

- πιο αθόρυβη καμπίνα χάρη στα βελτιωμένα χαρακτηριστικά NVH,

- φαρδιά και άνετη 3η σειρά διαιρούμενων 50/50 καθισμάτων, που αντικαθιστούν τα σημερινά αφαιρούμενα καθίσματα*,

- επίσης υψηλής ποιότητας υλικά για μία πιο premium εμφάνιση & αίσθηση κατηγορίας D.

 Έξυπνη πρακτικότητα:

- πάτωμα μήκους 1.69m όταν τα καθίσματα της 2ης και 3ης σειράς είναι αναδιπλωμένα (+ 335 mm σε σχέση με το προηγούμενο Outlander)

- επίπεδο πάτωμα όταν όλα τα καθίσματα είναι αναδιπλωμένα

- υιοθέτηση μονοκόμματης ηλεκτρικής πίσω πόρτας*.

 Τέλος, ανέσεις:

- οθόνη ηχοσυστήματος που συνεργάζεται με κάμερα οπισθοπορείας *,- τηλεσκοπική κολόνα τιμονιού με ρύθμιση κλίσης*.- κλπ, Μετά την παρουσίαση στη Γενεύη, η τρίτη γενιά Outlander θα λανσαριστεί αρχικά στη Ρωσία φέτος το καλοκαίρι, πριν κάνει ντεμπούτο στην Ευρώπη (τέλη καλοκαιριού), Ιαπωνία, Ωκεανία, Κίνα και Β. Αμερική.

* Ανάλογα με τις αγορές και τα μοντέλα,

Νέοι ΟρίζοντεςΚατά τη διάρκεια του 2012, η MMC σκοπεύει να εκμεταλλευτεί τις έμφυτες δυνατότητες της ευέλικτης πλατφόρμας και την ισχυρής ηλεκτρονικής αρχιτεκτονικής του Outlander για να προσθέσει έναν plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης βασισμένο σε EV στην οικογένιεα ICE του Outlander.

Πρόκειται για μία πλήρως ενσωματωμένη λύση, βασισμένη στην τεχνολογία ηλεκτρικών οχημάτων της MMC και στην εκτενή τεχνογνωσία της στον τομέα της τετρακίνησης (4-Wheel-Drive), προσφέροντας διάφορα οδηγικά προγράμματα:

- Pure (Twin Motor 4WD EV)- Series (Twin Motor 4WD EV με την υποστήριξη γεννήτριας ICE*))- Parallel (Twin Motor 4WD EV με τη συμβολή κινητήρα εσωτερικής καύσης ICE* FWD στις υψηλότερες ταχύτητες – Οι ηλεκτροκινητήρες βοηθούν στην ισχυρή επιτάχυνση χωρίς αλλαγή ταχύτητας)

Τοποθετημένο στο νέο Outlander, το Mitsubishi Plug-in Hybrid EV θα προσφέρει αυτονομία και πολύ χαμηλές εκπομπές ρύπων παρόμοιες με του Concept PX-MiEV II της MMC, (πάνω από 800 km και στόχο CO2 κάτω από 50 g/km).

*Πρώτη αγορά όπου θα πωλείται: Ιαπωνία, και θα ακολουθήσει η Ευρώπη το 2013 και στη συνέχεια, άλλες αγορές.

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ.

(Όλα τα δεδομένα υπόκεινται σε τελική έγκριση τύπου)

ΑΜΑΞΩΜΑ (ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ προδιαγραφών):

- Μήκος: 4655 mm- Πλάτος: 1800 mm- Ύψος: 1680 mm- Μεταξόνιο: 2670 mm

ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ICE:

Κινητήρες Κιβώτιο AS&G 2WD ή 4WD

Ευρώπη

(εξαιρ. RU, UA και KZ)

2.0 Βενζίνης

 110 kW (150ps) @ 6,000 rpm

 195Nm @ 4.100-4.200rpm

 Κάτω από 150g/km ελάχ.

2.2 DiD Clean Diesel

M/T: 110 kW (150ps)@ 3.500 rpm - 380Nm @ 1.750-2.500rpm

 A/T: 110 kW (150ps)@ 3,500 rpm - 360Nm @ 1.500-2.750rpm

 κάτω από 130 g/km ελάχ. 5 M/T ή CVT

6 M/T ή 6 A/T AS&G on M/T και CVT

AS&G με M/T 2WD ή 4WD

2WD ή 4WD

Επικοινωνία: Νατάσσα Βυθούλκα, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ετηλ. 210 34 83 567 ή [email protected]

PHOTO GALLERY
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Wazuma V8F by Lazareth (VID)
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Wazuma V8F by Lazareth (VID)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ