2012-03-22 15:31:16
Φωτογραφία για Ανασχηματισμός για τα πετρέλαια στην Κύπρο
Έντεκα μήνες πριν τη λήξη της προεδρικής του θητείας, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, προχώρησε σήμερα σε μερικό ανασχηματισμό, αντικαθιστώντας τον υπουργό Οικονομικών Κίκη Καζαμία, ο οποίος παραιτήθηκε για λόγους υγείας, και την υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλα Αντωνιάδου. Και οι δύο είχαν υπουργοποιηθεί τον περασμένο Αύγουστο. Τον μερικό ανασχηματισμό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Νέος υπουργός Οικονομικών διορίστηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας Βάσος Σιαρλής, ενώ στο υπουργείο Εμπορίου μετατέθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικώτης. Το υπουργείο Εσωτερικών ανατέθηκε στην Ελένη Μαύρου, τέως δήμαρχο Λευκωσίας και στέλεχος του ΑΚΕΛ. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η απερχόμενη υπουργός Εμπορίου Πραξούλα Αντωνιάδου είχε υποβάλει, προφορικά, την παραίτησή της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πριν από αρκετές ημέρες.


Διαβάστε περισσότερα Ερωτηθείς για τους λόγους της παραίτησης της κ. Αντωνιάδου ο κ. Στεφάνου δεν θέλησε να επεκταθεί.

Ωστόσο, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας ήταν δυσαρεστημένος με την κ. Αντωνιάδου, γιατί «είχε δημιουργήσει πρόβλημα συνεργασίας με τη Βουλή για το θέμα των υδρογονανθράκων και δεν συνεργαζόταν αρμονικά με τα άλλα μέλη της υπουργικής επιτροπής για το ίδιο ζήτημα, καθώς και με τους συνεργάτες της στο υπουργείο».

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της τελετής απονομής Βραβείων Κυπριακών Εξαγωγών 2010 και ερωτηθείς για τους λόγους παραίτησης της κας Αντωνιάδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «έχει υποβάλει παραίτηση η κα Αντωνιάδου και την έχω αποδεχθεί».

Σε ερώτηση αν η παραίτηση υποβλήθηκε πριν από κάποιες βδομάδες, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε: «Παίζει ρόλο η ημερομηνία και η ώρα; Πριν από 15 μέρες».

Ερωτηθείς αν η κα Αντωνιάδου είχε υποβάλει γραπτώς την παραίτησή της, ο Πρόεδρος Χριστόφιας απάντησε «όχι» και πρόσθεσε: «Έχει σημασία αν ήταν γραπτώς ή προφορικώς;». 

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=184239 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφο-σοκ για τα έκτροπα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Εγγραφο-σοκ για τα έκτροπα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ