2012-11-04 18:39:31
Φωτογραφία για ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ : Η ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!
Ο Στράτος Περπέρογλου, όπως και όλοι στον Ολυμπιακό, νιώθει και ο ίδιος το βάρος της πίεσης και του άγχους που έχουν όλοι οι ερυθρόλευκοι και που μόνο καταστροφικά λειτουργεί σε αυτές τις 4 πρώτες αγωνιστικές της Ευρωλίγκας (2 νίκες, 2 ήττες) για τους πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης.

Μιλώντας λοιπόν στον «Γαύρο», μετά το ματς με την ομάδα του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, ανέφερε αρχικά ότι «πιστεύω και τα δύο παίζουν ρόλο… Το ότι η ομάδα έχει τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης, αλλά και τα αποτελέσματα που έχουμε φέρει στην Ευρωλίγκα μέχρι στιγμής, παίζουν και αυτά τον ρόλο τους. Σίγουρα υπάρχει έξτρα πίεση να κερδίσουμε, αλλά ήρθαν και κάποια στραβά αποτελέσματα και κακές εμφανίσεις και νιώθουμε πλέον αυτή την πίεση όπως σήμερα (Παρασκευή) με έναν αντίπαλο που πιστεύω ότι δεν είναι της ίδιας ποιότητας με τη δική μας ομάδα. Ωστόσο είχαμε ένα δύσκολο απόγευμα. Hταν θετικό το ότι κερδίσαμε, θα μας βοηθήσει, πιστεύω, ψυχολογικά για τη συνέχεια αυτή η νίκη και το μόνο που κρατάμε είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε».


«ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ»

Ο Ολυμπιακός χάνει διαφορές… Το κατάφερε και απέναντι στην Τσεντεβίτα, έχοντας στιγμές απόλυτης έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης. Ιδίως, δε, όταν η αντίπαλη ομάδα παίζει «άμυνα ζώνης» ο Ολυμπιακός δείχνει να αντιμετωπίζει πρόβλημα. Βγάζει τα σουτ, δεν μπαίνουν απόρροια της πίεσης και του άγχους και… υπάρχει θέμα: «Oταν στραβώνει το πράγμα, γενικά δείχνουμε ότι είμαστε σε πανικό και επιθετικά και αμυντικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στράτος Περπέρογλου για να συμπληρώσει πως «σίγουρα, όπως είπα, παίζει ρόλο και η πίεση, αλλά από κει και πέρα, η πίεση είναι μέσα στο παιχνίδι, είναι μέσα στο πρόγραμμα και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτήν, να αντεπεξέλθουμε και να κάνουμε καλύτερες εμφανίσεις».

«ΑΜΥΝΑ ΙΣΟΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ»

Η Τσεντεβίτα κατάφερε ή μάλλον ο Ολυμπιακός τής το επέτρεψε, να σκοράρει τους περισσότερους πόντους της στην Ευρωλίγκα. Εβαλε 77 στους Πειραιώτες, τη στιγμή που 71 είχε βάλει στην Αρμάνι Μιλάνο και 66 στην Εφές, 62 στη Ζαλγκίρις. Πολύς λόγος λοιπόν (και μάλλον εύλογα) γίνεται για την αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού, με τον έμπειρο Ελληνα φόργουορντ να απαντά επί τούτου ότι «το θέμα πιστεύω είναι κυρίως ψυχολογικό για μας… Σίγουρα η άμυνα είναι και αυτή μέρος του προβλήματος. Οταν χάνεις τη συγκέντρωσή σου, γιατί δεν αισθάνεσαι καλά ψυχολογικά, δέχεσαι εύκολα καλάθια και εμείς το πληρώνουμε αυτό. Αυτή, όπως είπα, είναι μία πολύ σημαντική νίκη (με την Τσεντεβίτα) και πιστεύω να είναι η αρχή για καλύτερες εμφανίσεις».

«ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ»

Μιλώντας για το κενό του Τζόι Ντόρσεϊ, κυρίως τη δουλειά στην άμυνα που έκανε (θεωρητικά φέτος) ο Αμερικανός σέντερ αλλά και τη νέα προσθήκη στο ρόστερ των πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδας, αυτή του Τζος Πάουελ, ο Στράτος Περπέρογλου, ανέφερε απλά ότι «είδαμε σήμερα (Παρασκευή) ότι οι ψηλοί της Τσεντεβίτα (Μπίλαν και Αντριτς) πήρανε πολλά ριμπάουντ και βάλανε και οι δύο μαζί πολλούς πόντους (16 και 15 αντίστοιχα). Ελπίζω τώρα που θα έρθει ο νέος παίκτης να δέσει γρήγορα με την ομάδα και να μας βοηθήσει για τη συνέχεια».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ