2012-11-06 08:15:36
Φωτογραφία για «όταν ο εχθρός σου σε επαινεί, γύρνα πίσω σου και κοίταξε που έχεις κάνει λάθος» ή  Έπαινος από εχθρό μυρίζει δόλο.
Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Ο Γιάννης Μπουτάρης, κάλεσε τους Τούρκους τουρίστες να επισκεφτούν την Θεσσαλονίκη η οποία ήταν επί τέσσερις αιώνες υπό την Οθωμανική κυριαρχία

δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης κάλεσε τους Τούρκους τουρίστες στην Ελλάδα. Ορισμένοι Έλληνες εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον δήμαρχο ενώ μερικοί αντέδρασαν, λέγοντας:

«Πληγώνει τους Έλληνες».

Τα αμερικανικά ΜΜΕ δημοσίευσαν μια είδηση σχετικά με τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού στον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης ο οποίος είναι γνωστός με την συμπάθειά του προς τους Τούρκους και που έκανε έκκληση στους Τούρκους τουρίστες να επισκεφτούν την Ελλάδα όπου κορυφώνεται η οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, Wall Street Journal, ορισμένοι Έλληνες υποστηρίζουν τον Μπουτάρη ενώ άλλοι αντιδρούν στον Έλληνα δήμαρχο, λέγοντας πως πληγώνει τους Έλληνες.


Η Wall Street Journal, δημοσίευσε πως τους Έλληνες επηρέασε ορισμένους Έλληνες το μήνυμα του δήμαρχου της Θεσσαλονίκης που καλώντας τους Τούρκους τουρίστες, επιθυμεί να αξιοποιήσει τουριστικά τους τέσσερις αιώνες στους οποίους η Θεσσαλονίκη βρισκόταν υπό την Οθωμανική κυριαρχία.

Στην είδηση της αμερικανικής εφημερίδας, επιστήθηκε η προσοχή στο ότι ορισμένοι Έλληνες υποστηρίζουν τον Γιάννη Μπουτάρη ο οποίος εξήρε τη σημασία της προσέλκυσης περισσότερων τουριστών κάθε έθνους ενώ άλλοι κατηγορούν τον δήμαρχο, λέγοντας ότι «πλήττει την εθνική υπερηφάνεια».

Στο δημοσίευμα της Wall Street Journal υπενθυμίστηκε ότι ο Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος κατά την επίσκεψή του στην İstanbul, είχε προσκαλέσει τους Τούρκους τουρίστες να επισκεφτούν τα αξιοθέατα στην Θεσσαλονίκη όπως το σπίτι όπου γεννήθηκε ο ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΣ ΣΦΑΓΕΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ Mustafa Kemal Atatürk, είχε πει: «Ο Atatürk, είναι το παιδί της Θεσσαλονίκης».

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-TRT
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ