2012-11-07 11:43:19
Φωτογραφία για Σε τεταμένο κλίμα η συζήτηση στη Βουλή
Σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο, με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους να αμφισβητούν έντονα τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Ενα βήμα παραπάνω έκαναν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Ελληνες... που κατέθεσαν ενστάσεις αντισυνταγματικότητας.

«Δεν είναι δυνατόν σε 10 ώρες να βγάλουμε στοιχειωδώς σε πέρας ένα τέτοιο νομοσχέδιο», δήλωσε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και έκανε λόγο για διακωμώδηση των κοινοβουλευτικών διαδικασιιών.

Ζήτησε επίσης από τον πρόεδρο της Βουλής να παρατείνει το χρόνο συζήτησής του και να υπάρξει περιορισμός στο χρόνο που δίνεται στους υπουργούς, προκειμένου να εκφραστούν περισσότεροι βουλευτές.

Παράλληλα, ο κ. Λαφαζάνης γνωστοποίησε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση υποβάλει ένσταση αντιστυνταγματικότητας, χαρακτηρίζοντας το ν/σχ «αντισυνταγματικό έκτρωμα».

Στη δική της παρέμβαση η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρατήρησε ότι «το νομοσχέδιο αυτό που έρχεται ως εκβιασμός στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, χωρίς να το έχουν διαβάσει οι βουλευτές που καλούνται να απαντήσουν με ένα "ναι" ή ένα "όχι", αποτελεί προσβολή μέχρι βαθμού καταλύσεως του δημοκρατικού πολιτεύματος».


Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς υποστήριξε ότι δεν υπάρχει χρόνος «όχι να μελετήσει κανείς, αλλά να διαβάσει» ένα ν/σχ 735 σελίδων.

Το χαρακτήρισε κατάπτυστο και διάτρητο και ζήτησε και αυτός να δοθεί περισσότερος χρόνος στους βουλευτές με περιορισμό του χρόνου που δίνεται για να μιλήσουν οι υπουργοί.

Εξάλλου, και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες κατέθεσαν ένσταση αντισυνταγματικότητας. Η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Χρυσούλα Γιαταγάνα υποστήριξε ότι ο νόμος είναι καθ' ολοκληρίαν αντισυνταγματικός και απευθυνόμενη στους βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης, είπε:

«Πως μπορείτε να ψηφίσετε ένα νόμο τον οποίο δεν έχετε προλάβει να το διαβάσετε και σαν άλλοι Χρυσοχοΐδηδες θα ρθειτε να μας πείτε 'συγνώμη δεν το διάβασα'; Θα πρέπει να ντρέπεστε».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς σχολίασε πως δεν χρειάζεται μελέτη του πολυνομοσχεδίου, καθώς, όπως είπε, «είναι μέτρα που οδηγούν στην φτωχοποίηση της Ελλάδας, που την κάνουν προτεκτοράτο της Γερμανίας και Ελντοράντο των τοκογλύφων».

«Σήμερα καλούμαστε να ψηφίσουμε για να γίνει η Ελλάδα ένα νέο Μπαγκλαντές στις επιταγές της κυβέρνησης», πρόσθεσε ο κ. Παππάς και κάλεσε τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ώστε «να προχωρήσουμε σε εκλογές τώρα».

«Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε», ήταν το σχόλιο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη . Ανέφερε επίσης ότι «η κυβέρνηση παίρνει την πολιτική ευθύνη και για τη διαδικασία και για την καταστροφή».

«Καταστρέφετε τη ζωή του ελληνικού λαού, καταστρέφετε ό,τι έχει απομείνει», σημείωσε απευθυνόμενος στο τρικομματικό κυβερνητικό σχήμα και κάλεσε όποιον από την κυβερνητική πλειοψηφία διαφωνεί να το πει ευθέως στον λαό.

«Υπάρχουν έκτακτες περιστάσεις που απαιτούν γρήγορες και έκτακτες αποφάσεις», απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ